Nyelési nehézség félrenyelés miatt

Tisztelt dr.nő! 3 héttel ezelőtt kekszet ettem, ami nyelésnél megakadt kis része, utána nagyon fájt a nyelöcsövem. Elmentem az ügyeletre írtak fel Sumamed antibiotikumot mivel megvan dagadva a torkom és be van gyulladva, ami nem használt semmit. Utána elmentem a fül- orr gégészhez ott torokgyulladáson kívül semmit nem találtak.Elküldtek kivizsgálásra Azóta nyelési nehézségeim vannak lassan már 3 hete. Minden megakad a nyelőcsővemen.Nagyon nehezen tudok enni csak folyékonyat és pépeset. Darabosat már nem merek enni mert félek hogy megakad. Fül-orr gégész elküldött Nyelési röntgenre ahol nem találtak semmit. Nyaki ultrahangon is voltam ott egy 7mm-es cisztát találtak . Azt mondták attól semmi gondom nem lehet. Nem tudok semmi darabosat megenni mert minden megakad a nyelőcsővemen. Savlekötöt kaptam Emillan 30mg-osból 2X1-et kell szednem reggel és este. Ilyen esetben mit lehet tenni, mit tanácsol mikor tudok ebből meggyógyulni és enni normálisan? Mitől lehet ez? Kétségbe vagyok esve. Kérem segítsen. Magas vérnyomásomra ezeket a gyógyszereket szedem: Coverex AS 0, 5mg, Rivotril, Bisoblock, mellette visszereimre Detralex, mellette C vitamin, Magne b6. + Emillan 30 mg-os. Ezek esetleg nem válthatják ki? Voltam gastroscopián ahol ezt mondták: Státusz: A nyelőcső hypderemias, a cardia felett körkörösen hosszenti és lencsényi felszínes erosiok láthatók. Kis hiatus heria. A gyomorban bőséges epés színű secretum. A gyomor fala tágulékony, redőzete ép. Az antrum nyálkahártyája kifejezetten hyperemias. A pylorus szabályos, jól átjárható.Bulbus és postbulbaris duodenum ép. Ezek után kihez forduljak hova mennjek? Mivel a panaszaim sajnos még mindig fent állnak. Még mindig nem tudok normálisan enni pedig már nagyon éhes vagyok, csak pépeset és folyékonyat. Mikor tudok ebből meggyógyulni? Kérem segítsen. Állandóan kivan száradva a torkom. Nem csúszik az étel. Állandóan puffadok. Hamar eltellek. Néha gombócot is érzek a torkomon. Köszönöm szépen a segítségét: Éva

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pszichoszomatikus betegségek témában

Kedves Éva!

A pszichológus nem orvos, tehát a gyógyszerekkel nem tudok mit kezdeni. Mivel azonban a leletei negatívak, így valószínűsíthető, hogy problémája psziché eredetű un. pszichoszomatikus betegség. Tehát pszichológus segítségével járhat a problémája végére. Addig is gondolkozzon azon, hogy mi mindenen rágódott az elmúlt időszakban, amit képtelen volt "megemészteni", mert nem vette be a gyomra...?

Üdvözlettel: Kovács Piroska pszichológus

www.pszichoszerviz.hu

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2014. december 04., 18:50; Megválaszolva: 2015. január 19., 17:01
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Alvászavar
Tisztelt doktornő ! Óvodai...
Elmebeteg az anyukám
Miért érzem ezt