Vírus fertőzés utáni izomfájdalom

Tisztelt Weborvos! Tanácsot szeretnék kérni illetve felvilágosítást esetleges betegségemről. Kb. 1 hónapja elkaptam a bárányhimlőt, pedig már voltam az, lázam volt 2 napig, és a viszkető pöttyök is kijöttek rajtam. Ezzel együtt tüszős mandulagyulladásom is volt, rá augmentin duot szedtem. Aztán elmúlott minden és rá követő 2 hét múlva bútorokat emelgettem és ezt követően a hátam el kezdett fájni illetve a combomban izomlázszerű tünetek jelentkeztek. Azt hittem becsípődés, nem foglalkoztam vele. Majd elmentem az orvoshoz aki xiloxot irt fel, és labort kért. A vizsgálat eredménye aggaszó lett, magas ck 2900, ldh 780, got, 114, gtt 130.Nem tudták mi lehet a baj, megijesztettek, hogy izomgyulladásásom van (myositis) Elküldtek immunológiára (közben szedtem a xiloxot és sokkal jobban lettem) 4 nap múlva ismét vért vettek a CK 2100 lett, de máj értékeim nem javultak sőt felmentek. Erre ott azt mondták hogy 6 nap gyulladáscsökkentő szedése után hagyjam abba a xiloxot. a májban pedig vírus lehet, egyéb vizsg. folyamatban.És emg vizsgálat szükséges. (amire időpontot nov.- ra kaptam) nem tudni mi a baj, mert elvileg a miositis spontán nem javul, a nem szteroidok nem hatnak rá, és nem úgy nézek ki mint egy ilyen beteg. (Napról napra jobban vagyok erősödök) Ezt követően itthon pihenés az immunológia után 1 héttel gyógyszerek és minden nélkül a vérvizsgálatom ck. 1600, ldh 700, Got, 90, gtt 91, mindeközben a crp, és we teljesen normális. Most várjuk az emg vizsgálatot. Nem tudják mi lehet csak annyit, hogy nem valószínű a miositis, inkább vírus szövődménye. mert a M nem gyógyul spontán, főleg nem gyógyszer nélkül. Annyit meg én is látok hogy az eredményeim javulnak. Egyébként napról napra lassan de jobban vagyok 3 hete tart, hol a lábamban volt, hol a vállamban a derekamban, most a hátamban a fájdalom mintha vándorolna. Egy izomgyulladás ha vírusos valóban meddig tart, 2 hónap? Valóban lehet miozitis? együtt lehet vele élni járóbetegként? Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza izomfájdalom témában

Kedves Kérdező!

Normális immunitással rendelkezőkön a bárányhimlő csak egyszer fordulhat elő. A bárányhimlő lefolyása kb. 1-2 hetes időtartam, először hólyagok jelentkeznek, majd pörkösödnek. Ha az Augmentin szedést követően észlelte a bőrelváltozásokat, az nem is biztos, hogy bárányhimlő volt, mivel a mononucleosis infectiosa nevű fertőző betegség esetén, ha penicillin származékot kap valaki, jellegzetes kiütések jelentkeznek de ez nem gyógyszerallergia. Az említett mononucleosis viszont okozhatja a májenzim értékek emelkedését, mely a fertőzés gyógyulásával rendeződik. Többféle vírus okozhat myositist, és ezáltal a CK emelkedést. A mononucleosis kórokozójáról, az Epstein -Barr vírusról, valamint a bárányhímlő kórokozójáról a Varicella-zoster vírusról is leírták, hogy a myositis okozója lehet. Nagyobb fizikai terhelés, esetleg izomszakadás is okozhatja az értékek megemelkedését. Az mindenesetre biztató, hogy az értékek csökkenést mutatnak.

Kérdés: 2013. szeptember 25., 10:59; Megválaszolva: 2013. szeptember 30., 21:23
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lábfájdalom
Egy ideje a jobb combom alsó részén (térd felett 10cm kb.) egyetlen pontban először ritkábban, viszont most már egész nap jelentkező szúró...
Izomrángás, fájdalom, félelelm
Tisztelt Doktornő! Segítséget szeretnék kérni, a panaszaim miatt már teljesen depresziós vagyok. A betegségem kialakulása a következő:...
Diffúz izomfájdalmak
Tisztelt Doktornő! Az alábbi problémával fordulnék Önhöz: körülbelül egy hónapja - akkor úgy gondoltam - ínhüvelygyulladást kaptam, nagyon...
Viszket és fáj
szep napot.. szeretnem a segitseget kerni, hogy mi lehet a betegsegem..kb1honapja kijott rajtam1viszketo, fajo folt.nagyon csunyan latszottak a hajszal...