• Tanács kérés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Tanácsát szeretném kérni a következőkre: A volt férjemtől hamadik éve, hogy elváltam, én nevelem két közös gyermekünket 9-év és 12-évesek, most olyan gondban vagyok, hogy a gyerekek az apjuk viselkedése miatt nem akartak menni hozzájuk vagyis a nagyszülökhöz jártak Ő hozzá nem igazán. Tavaly szeptember óta nem mentek és novemberben az anyjával bement a Gyámügyre és feljelentett, hogy nem engedem a gyerekeket, természetesen belettem hivatva és elmondtam mi az oka, Így Igazságügyi pszichológusnál kötöttünk ki. A héten voltunk elöször és mivel nem végeztünk feb.18-án vissza kell menni, akkor lesz gondolom személyes beszélgetés is, mert most csak tesztet kellet kitölteni mondanom sem kell, hogy megviselte ez a gyerekeket.. Aki ezt az egészet végzi kicsit furcsálom a viselkedését, amit bent hallotam miközben írtam bezsélgetett a gyerekekkel szinte a szájába adta a szót hogy mit mondjon olyan szavakat használt amit a gyerek nem értett stb.....és mondta külön nekünk hogy neki szabad keze van azt ír a papírra amit akar. Tehát kérdem Én ez a vizsgálat akkor miről szól? ha Ő dönti mit ír le, meg ha nem lesz élg pontszám amit elkell érni akkor alkalmatlannak nyílvánitanak mint anya és gyám alá helyezhetika gyereket.Én mondtam a hölgynek ez életben ez egyáltalán nem így van mint az a párbeszédben amit kikellet tölteni teljsen más, a válasza: DE HOGY IS NEM EZ ÍGY VAN, gondolom Ő papír szerint nevelte fel a gyerekét.Nekem nem lehet más a nevelési elvem muszály a szent írást követni,? Úgy beszélt velem minha Én miattam kellet volna oda menni pedig a volt férjem bánt csúnyán a gyerekekkel agresszív és terrorizálta Őket és a gyerekek besokalltak és nem mentek. Még a végén Én fázok rá én leszek alkalmatlan.Soha nem foglalkozott a gyerekkel azért is váltunk el mert az elöző házasságomból hozzott gyerekeket is bántalmazta, üldözte.Ebben kérném a tanácsát mégis mire számithatok? Köszönöm szépen Ildikó

        Dr. Árki Ildikó válasza a válás témában

        Kedves Kérdező! Sajnos a válásokat a gyermekek sínylik meg a legjobban. Tulajdonképpen ezek a szülői párharcok és következményeik, a hivatali eljárások a gyermek érzelmi fejlődésében okozhatnak zavart. Törekedni kell ezek elkerülésére. Családterápia, illetve jelen esetben válási terápia, vagy mediátor sokat segíthet. Javaslom igénybevételüket, honlapunkon is talál szakembert erről a területről.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2013. január 31., 11:28; Megválaszolva: 2013. február 03., 17:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! Van még egy kérdésem. Ez is volt a szövettanban: Diagnózis: Krónikus preatrófiás gastritis. ez azt jelenti, hogy a gyomor nyálkahártyám sorvadni fog?vagyis egyre kevesebb a gyomorsavam? Lehetséges, hogy ezért vagyok ennyire...
        Kedves Doktor Úr! A kérdésem: vettek mintát a nyombélből, mert gyulladtnak tűnt. de a szövettan visszajött, h nincs benne gyulladás, nincs cölikália.heliko sincs. Ezt írták: lamina propriájában enyhe vegyes lobos beszűrődést mutató...
        Tisztelt Doktor Úr! Az orvosom Cortiment írt fel mikroszkópos colitis feltételezéssel, de arról nem beszéltünk, hogy milyen gyógyszereket szedek és a gyógyszer betegtájékoztatójában fel van sorolva a savlekötő is amiről beszélnünk kellett...
        Tisztelt Doktor/Doktornő! Az egyik hónaljam az alsó részénél (a gödröcskénél) hájasabbnak, hurkásabbnak tűnik, mint a másik oldalon. Jobban megtapogatva egy apró csomó is található benne. Egyáltalán nem érzékeny, fájdalmas, mégis...