Ásványvízfogyasztás kisgyermekkorban

Tisztelt Doktornő! Lakóhelyünkön (Fejér megyében) kemény a víz, és nem ajánlják a helybéliek a vezetékes ivóvíz fogyasztását. Gyermekem most 2 éves, 4 hónapos. Kb. egy éves korától innivalóihoz (kiv. a tea) ásványvizet kap a vezetékes víz helyett. Igyekszünk váltogatni a vízfajtákat. A héten hozták nyilvánosságra, hogy néhány víz nem ajánlott kisgyermekeknek. Egyik kérdésem: ha ezidáig kapott nagyobb fluortartalmú ásványvizet (leginkább gyümölcslé hígítására, gyenge szörp készítésére gondolok-a, mennyiség naponta változó), lehet-e problémája emiatt? Másik kérdésem: milyen vizet adjak nyugodt szívvel a gyermekemnek? Köszönettel:

Dr. Felszeghy Enikő válasza ásványvíz témában

Kedves Kérdező! A babavizek fogyasztása nem szabad, hogy gondot okozzon, de vannak cégek, akik vízszűrő és viztisztitó berendezést forgalmaznak, így az ÁNTSZ által elfogadott vezetékes víz fogyasztása is még jobbá tehető.

Megválaszolva: 2010. augusztus 02.

Kérdések és válaszok: Egészséges élet

Ásványviz: szénsavast vagy inkább...
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Sokszor hallom azt, hogy lehetőleg szénsavmentes ásványvizet kell inni. Miért nem javasolják a szénsavast? A szénsav miatt?...
Ásványvíz
Tisztelt Orvosok! Szeretnék néhány olyan hetet tartani, amikor folyadékszükségletemet ásványvízzel fedezném (palackokat szelektíven gyüjtöm). Milyen...
Vérvételi eredmény
Kedves Doktornő! Van egy pár eltérés az eredményekben, szeretném tudni, hogy mi lehet az oka. És hogy van e szükség további vizsgálatokra köszönöm.
Vérkép kiértékelése
Tisztelt Doktornő. Vérkép kiértékelésben szeretnék segitséget kérni öntől, csatolnám a vérvétel eredményem. Transferrin saturációnál látok eltérést esetleg...
Leukémiára gyanakszom
Tisztelt Doktornő! Az elmúlt két hétben jelentős mértékben csökkent a testsúlyom. A normális testsúlyom 74kg volt, a mai nap, 71,8-at mértem. Fontos...
Térd probléma és görkorcsolya
5 évvel ezelőtt meniszkusz-szakadás miatt volt artroszkópiás műtét a bal térdemben, a leszakadt darabot lemetszették. A műtött lábamban porckopás is van. A...