• Ásványvízfogyasztás kisgyermekkorban

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Lakóhelyünkön(Fejér megyében) kemény a víz, és nem ajánlják a helybéliek a vezetékes ivóvíz fogyasztását. Gyermekem most 2 éves, 4 hónapos. Kb. egy éves korától innivalóihoz (kiv. a tea) ásványvizet kap a vezetékes víz helyett. Igyekszünk váltogatni a vízfajtákat. A héten hozták nyilvánosságra, hogy néhány víz nem ajánlott kisgyermekeknek. Egyik kérdésem: ha ezidáig kapott nagyobb fluortartalmú ásványvizet(leginkább gyümölcslé hígítására, gyenge szörp készítésére gondolok-a mennyiség naponta változó), lehet-e problémája emiatt? Másik kérdésem: milyen vizet adjak nyugodt szívvel a gyermekemnek? Köszönettel:

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a ásványvíz témában

        Kedves Kérdező! A babavizek fogyasztása nem szabad, hogy gondot okozzon, de vannak cégek, akik vízszűrő és viztisztitó berendezést forgalmaznak, így az ÁNTSZ által elfogadott vezetékes víz fogyasztása is még jobbá tehető.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2010. július 30., 13:22; Megválaszolva: 2010. augusztus 02., 17:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Hölgyem/Uram Kérdésem a céklafogyasztással lenne,50gm vagy 100gm nyersen ledarálva,lehet-e naponta fogyasztani? Van-e káros hatása ha 100gm-nál többet fogyasztok naponta? 1952.01.11-én születem,községben éltem feleségemmel 65-évet,...