• Ásványviz: szénsavast vagy inkább szénsavmentest?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr!

        Sokszor hallom azt, hogy lehetőleg szénsavmentes ásványvizet kell inni. Miért nem javasolják a szénsavast? A szénsav miatt? Hiszem elméletben más különbség nincs a két viz között. Milyen káros hatásai lehetnek a szénsavnak? Túl sok gyomorsavat csinál?

        Köszönöm válaszát!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a ásványvíz témában

        Kedves Kérdező4

        A sok sav emésztési panaszokat okoz, pl. refluxot, puffadást, hasi fájdalmat, stb. Ezért javasoljuk a szénsavmentes vizet. Természetesen ha nincs panasz, mértékkel fogyasztható.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-24 11:25:23; Megválaszolva: 2010. február 24., 11:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: