• Ismét a Bilobáról

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Doktornő/Doktor Úr!

        Köszönöm szíves válaszát, de azt hiszem rosszul tettem fel a kérdésemet, ezért ismét kérném  válaszát.

        Azt szerettem volna megtudni, hogy ha én ültetek a kertbe Ginko Biloba fát, annak az általam leszedett leveleit használhatom-e tea készítésére és milyen napi adaban és  milyen mennyiségben? (Nem káros-e, nem okoz-e allergiát, lehet-e tudni mellékhatásáról, stb.)

        Köszönettel: Piros

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a gingko biloba témában

        Kedves Piros!

        Ezzel kapcsolatban nincs saját tapasztalatom, csak azt tudom írni, amit más szakértők javasoltak, azaz:


        A ginkó levelet gyógytea vagy egyéb kivonat elkészítése céljából június-július hónapokban kell begyűjteni, mert hatóanyagtartalma ilyenkor a legmagasabb. A begyűjtött leveleket megmosás és szárítás után lehet tárolni. Tea készítésekor a felaprított száraz levelekből 1 teáskanálnyit kell számítani 1 csésze forró vízre, 5 percnyi forralás és leszűrés után kb. 1/2 óráig állni hagyjuk. Szükség esetén izesíthető. Ez a mennyiség egyszerre elfogyasztandó.


        Kérdés: 2010-02-24 11:12:51; Megválaszolva: 2010. február 24., 11:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! A következő problémával kapcsolatosan kérek tanácsot. 4 éve voltam extrasystole miatt egy kardiológiai kivizsgáláson. Akkor minden rendben volt. Ellenőrzés képpen ismét voltam kardiológusnál. Időközönként...
        Tisztelt Hölgyem/Uram Kérdésem a céklafogyasztással lenne,50gm vagy 100gm nyersen ledarálva,lehet-e naponta fogyasztani? Van-e káros hatása ha 100gm-nál többet fogyasztok naponta? 1952.01.11-én születem,községben éltem feleségemmel 65-évet,...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Az urológus is csak ember
        Dr. Bánfi Gergely urológussal beszélgettünk a Movember mozgalomról.
        Hüvelyfolyás és terhesség
        Pánikba esni nem szabad. Bízzunk a segítségben.
        A dohányfüstbe ment terv
        Mindenki azzal jár a legjobban, ha rá sem szokik a dohánytermékekre.