• Extra ütések

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő! 23 éves egyetemista vagyok. Azzal a panasszal fordulok Önhöz, hogy az elmúlt 3 hétben napi szinten, naponta több mint 10 alkalommal érzek extra szívdobbanásokat. Ezek főleg nyugalmi helyzetben jönnek, de előfordul, hogy sportolás (futni szoktam, heti 3-4x 4-5km) közben/után érzem. Néha egy-egy extra dobbanás után enyhén szédülök és légszomjam van. Voltak ilyen panaszaim korábban is, de ilyen sűrűn még soha nem éreztem. 2 éve voltam kardiológusnál hirtelen fellépő gyors szíverrés miatt, de nem találtak semmi rendelleneset, azt mondta az orvos,hogy ez pszichés. Viszont ez most már kezd megijeszteni. Félek elmenni sportolni, folyton ezzen stresszelek. Ön szerint szükséges lenne egy újabb vizsgálat vagy tényleg okozhatja a szorongás, stressz is? Sajnos képes vagyok a legkisebb dolgokra is rástresszelni és ezen a pánikbetegségem csak ront. Válaszát köszönöm! Adél

        Dr. Molnár Dóra válasza a extraszisztolé témában

        Kedves Kérdező! Az extraszisztolék mennyiségét 24 órás EKG-val (Holter) kellene ellenőrizni, ennek segítségével meg lehet állapítani, hogy van-e teendő. Azt javaslom, ismét keressen fel fel kardiológust. Azért ne legyen megijedve, az extraszisztolék legtöbb esetben nem igényelnek kezelést, nem okoznak bajt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. augusztus 24., 14:04; Megválaszolva: 2019. augusztus 29., 22:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: