Extra Systole

Üdvözlöm! Volt ma egy csomó extra systole-m , amit már nagyjából megszoktam mert majdnem minden napos , bár ma elég sok volt , viszont volt egy olyan és akkor megijedtem hogy nem olyan volt mint a többi hogy így olyan erzes mintha kihagyna majd egy erőset ütne , hanem inkább csak a kihagyás részét éreztem meg ez nem egy darab volt hanem kb 6 vagy 7 de az egymás után. És ez nagyon megijesztett mert így egymás után ilyen sok még nem volt . Ez is extra systole lehetett? Vagy valami más? Pánik beteg vagyok és így télen erősebb a szorongásom is így eléggé megijedtem . Előre is köszönöm a válaszát!

Dr. Molnár Dóra válasza extraszisztolé témában

Kedves Kérdező, valóban lehetett extraszisztolé az Ön által leírt jelenség. Többféle extraszisztolé van.

Ha napi életben zavaró jelleggel vannak jelen, Holter vizsgálattal (24 órás EKG-monitorozás) lehet tisztázni a mennyiséget és a típust, ennek ismeretében pedig a további teendőkről lehet dönteni. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2022. január 18., 18:10 ;Megválaszolva: 2022. január 18., 19:48
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szív dobbanások,magas pulzus
Tisztelt Doktornő! 22 éves nő vagyok. Családomba előfordult magas vérnyomás,illetve édesanyámnál billentyű gondok,édesapám infarktusba...
Kihagyó szívverés
Szìvritmuszavar
Tisztelt Dr Molnár Dóra! Szeretnèm segìtsègèt kèrni mert elèggè aggaszt egy probléma. Sajnos már jó pár ève kezdődött. Gyors pulzussal. Meg...
Szívprobléma
Szép napot! Kedves doktornő, tavaly kamrai extrasystolé-t diagnosztizáltak nálam, amire kaptam gyógyszert (Nebilet 5mg minden reggel egy felet kell...
Szívritmuszavar
Tisztelt Doktor Nő! Jelenleg 28 hetes kismama vagyok. 2021. február 04-én voltam kardiológiai kivizsgáláson, mert extra dobbanásokat, kihagyásokat...