Kihagyó szívverés

Tisztelet Doktornő! Pár éve kezdődött a problémám. Gyakran érzett bal oldali mellkasi fájdalmaim miatt felkerestem egy kardiológust aki EKG, terheléses EKG mellett szivultrahangot is elvégzett. Nem talált semmi kirívót az Ekg eredményeimben az ultrahang viszont egy nagyon enyhe MVP-t mutatott. Azt mondta,aggodalomra semmi ok 3-4 évente esedékes lehet rgy egy vizsgálat. Azóta ezek a fajdalmak vissza visszatérnek. Ehhez jött még pár éve a kimaradó szívverés. Elmentem parszor EKG-re de persze semmit nem mutatott. Volt rajtam tobb napos Ekg is ahol nekem kellett megnyomni a gombot,amikor érzem a kimaradást, de ott sem volt semmi. Ezután vettem egy komolyabb karórát, ami képes egy alap EKG elkészítésére. Tegnap este egy stresszesebb nap után a vacsora es egy pohár sör után megint elég erősen éreztem ezeket a kimaradó ütéseket. Ekkor elvégeztem egy mérést,amit csatoltam is.Sajnos az érzés egész este folyamán fentmaradt,sőt még éjjel 1-kor is amikor felebredtem. Hajnalra ez teljesen megszűnt és ma sem éreztem eddig. Kérdésem, hogy kell e aggódnom e miatt vagy ezt a stressz is okozza. Pár napja kaptam a második Covid elleni oltást es megdagadt utána a honaljam. Persze erre teljesen rástresszelrem. Válaszát köszönöm, Üdvözlettel, Nagy Gábor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza extraszisztolé témában

Kedves Kérdező! A mellékelt EKG-n extraszisztolék (nem sorban érkező szívdobbanás) láthatóak, ez okozhatja a kimaradó ütések érzését. A mellkasi fájdalmat közvetlenül nem ez okozza. Az extraszisztolék hátterében gyakran nem találhatunk néven nevezhető okot, de egy ismételt szív ultrahang vizsgálat, esetleg 24 órás EKG (Holter), illetve vérvétel az ionszintek és TSH ellenőrzésre - egyéb szokásos paraméterek mellett- hasznos lelet. Stressz, kialvatlanság, túlzott koffein- vagy alkohol bevitel is fokozhatja a panaszokat. Többnyire nem igényel teendőt, csak ha jelentős panaszokat okoz, napi életvitelt zavarja, vagy a vizsgálatok során egyéb szempont merül fel. Az esetleges provokáló tényezők kiküszöbölés is tanácsos.

Jobbulást kívánok!

Tisztelettel:

Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. július 17., 17:25; Megválaszolva: 2021. július 19., 11:42
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szìvritmuszavar
Tisztelt Dr Molnár Dóra! Szeretnèm segìtsègèt kèrni mert elèggè aggaszt egy probléma. Sajnos már jó pár ève kezdődött. Gyors pulzussal. Meg...
Szívprobléma
Szép napot! Kedves doktornő, tavaly kamrai extrasystolé-t diagnosztizáltak nálam, amire kaptam gyógyszert (Nebilet 5mg minden reggel egy felet kell...
Szívritmuszavar
Tisztelt Doktor Nő! Jelenleg 28 hetes kismama vagyok. 2021. február 04-én voltam kardiológiai kivizsgáláson, mert extra dobbanásokat, kihagyásokat...
Extra dobbanások
éjszakai ritmuszavar