táplálék-kiegészítő fehérjék

Tisztelt Szakértő! A fiam 21. éves és kb. két éves kora óta asztmás, allergiás. Kiskorában megállapították, hogy tej, tojás, zeller, narancs mandula, rozsliszt, penész, parlagfű, poratka, toll allergiája van. Azóta több mindent "kinőtt" de a tej jelentősen erősödött és még margarinaroma, alma, ribizli, fűfélék, kutya- és macskaszőr is kimutatható. Itthon szójatejet és szójajoghurtot használok, ha neki is készítek tejterméket igénylő ételt. Az utóbbi időben kétszer is az ügyeletre kellett vinni. Először kecsketejes ételtől totálisan tele lett csalánkiütéssel, pedig régebben a kecsketejet kakaóként fogyasztotta, nemrég pedig egy sportcsoki okozta a hányással járó csalánkiütést. Ekkor nem ért semmit a jól bevált Calcimusc. Asztmás panasza akkor jelentkezik, ha hurutos, vagy nagyon poros környezetben van. Erre Ventolint használ. Parlagfű szezonban Vizendot és Loratadint. Kb.18 évig Pulmicortot és Claritint szedett. Igazolt focista és jár kondizni. Szeretne még izmosabb lenni, mint a legtöbb fiatal, ezért szeretne izomfejlesztő szereket szedni, de nem szteroidokat, csak fehérje készítményt. Ebből adódott már vita közöttünk, mert szerintem ezek a táplálék-kiegészítő szerek tejszármazékok és ez nem neki való. Szerintem ezek nemcsak a muszklikat, hanem a szívizmokat is növelik és egészségtelenek, véleményem szerint az utóbbi időben ebből adódott sok sportoló hirtelen halála. A túlzott fehérje fogyasztás károsítja a vesét és más szerveket is. Úgy hallottam, hogy az szója sem egészséges férfiaknak, mert rengeteg női hormont tartalmaz. Lehet, hogy mérgezem a gyerekemet? Kérem, szíveskedjék a fentiek ismeretében tanácsot adni, hogy milyen táplálék-kiegészítőt fogyaszthatna fiam az izomfejlesztés fokozására. Tisztelettel: Ercsi u.i. Az asztma spray-ktől magasabb lett a vérnyomása, de semmilyen felírt vérnyomáscsökkentőt nem bírt szedni azok mellékhatása miatt, jelenleg állandóan nem is fogyaszt puffot, és vérnyomáscsökkentésre csak fehér-fagyöngy tablettát gyógyszerész javaslatra

Irinyi-Barta Tünde válasza táplálék kiegészítő fehérjék témában

Kedves Kérdező! A testépítéshez nem szükséges a fiának fehérjét szednie, elegendő a testmozgás, a vitaminkészítmények szedése, valamint sok zsírszegény hús (pl. csirke- és pulykamell) fogyasztása, hiszen kezdetben a tömegnövelés a cél. Ha mégis fehérje készítményt szeretne, akkor keressenek növényi alapanyagút (pl. szója) . Nyugodjon meg, nem mérgezi a gyermekét, de javaslom, hogy mindenképp beszéljen kezelőorvosával az intenzívebb edzés megkezdése előtt.

 Irinyi-Barta Tünde
Irinyi-Barta Tünde okleveles táplálkozástudományi szakember
Kérdés: 2012. december 06., 20:52; Megválaszolva: 2012. december 17., 22:18
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Laktóz és fruktóz intolerancia...
POTS - Az állapot, amire minden orvos...
Lehetséges cukorbetegség ?
Vérnyomás-problémák
Vérkép elemzése
Tisztelt Cimzett! A csatolt vérképen lévő eltérésekben kérnék segitseget/elemzest! Elorejarolag, annyit tudni kell, hogy a ferjemnek variococle...