Prosztatarák után úszás

TISZTELT DOKTOR NŐ/ÚR! TÖBB KÉRDÉST SZERETNÉK FELTENNI.ÉDESAPÁMNÁL NYÁR ELEJÉN DIAGNOSZTIZÁLTÁK A PROSZTATA RÁKOT. A PSA ÉRTÉKE 48 VOLT.HÁROMHAVONTA KAP HORMONINJEKCIÓT ÉS TÚLESETT 39 SUGÁRKEZELÉSEN.OKT 16-ÁN KAPTA AZ UTOLSÓT. MINDEN RENDBEN VAN A KÖZÉRZETÉVEL SZERENCSÉRE. AZ A BAJ, HOGY ITTHON HALÁLRA UNJA MAGÁT. A KÖVETKEZŐ KÉRDÉSEIM LENNÉNEK. 1, NAGYON SZERET USZODÁBA JÁRNI ÉS SZAUNÁZNI. AZ ORVOS AZT MONDTA, HOGY KB.1-1 1/2 HÓNAPOT HAGYJON KI LEGALÁBB A KEZELÉS UTÁN. (HIDEG VIZES MEDENCÉRŐL VAN SZÓ) .KICSIT AGGÓDUNK ÉRTE ÉS ÉRDEKELNE, HOGY TÉNYLEG ILYEN KEVÉS IDŐ ELEGENDŐ-E? 2, SZÍVESEN VISSZAMENNE DOLGOZNI (ENYHE FIZIKAI MUNKÁRÓL VAN SZÓ) .LEHET-E? 3, AZ UTOLSÓ KÉRDÉSEM AZ LENNE, HOGY AMIÓTA VÉGE A KEZELÉSNEK ELÉG SŰRŰ VIZELÉSI INGERE VAN.ÉJJEL IS FEL KELL 1-2 ALKALOMMAL (ELÉGGÉ ZAVARJA) .EZ MIKOR MÚLHAT EL? KÖSZÖNETTEL

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Katalin válasza prosztatarák témában

Kedves Kérdező,

a 48-as PSA szint valóban hosszútávú legalább 2 éves antihormon kezelést igényel. (inj. és tabletta) .

A sugárkezelés közvetlen hatása max.3-6 hónap.

1. uszoda javasolható - szauna nem.

Az uszodában viszont nő az infekcióveszély, a szauna a szív és érrendszeri okból inkább kerülendő, hiszen antihormon kezelést kap.Nem javasolható a nagyon hideg víz sem.

2.dolgozni dolgozhat, amennyi jól esik.

3.az éjjeli vizelet 1-2 alkalom nem sok (a 6x-t tekinti az urológus szakma soknak) . Sugárkezelés után húgyuti fertőzés vagy sugárreakció is okozhatja. Vizeletfertőtlenítőszer, kevesebb folyadék éjszakára szintén javasolható.

Üdvözlettel

dr. Molnár Katalin

Kérdés: 2011. október 31., 19:58; Megválaszolva: 2011. november 02., 23:30
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Prosztatarák és csontáttétek
T.Nagykálnai Dr Úr! 70 éves férjem 4 éve prosztatarákos csontáttétekkel. Kapott hormonkezelést, majd kemókat, de egy idő után a PSA mindig...
Prosztatarák és hormonterápia
Édeapámnál rosszindulatú prosztatarákot diagnosztizáltak, hormonterápiát és gyógyszert javasoltak neki, a Gleason 3+3, PSA: 11, 92, a mirigyek...
Áttétes prosztatarák
Tisztelt Dr.Nő! A férjemnek prosztatarákja van áttétekkel. A csontokban a májkapuban a tüdőn és elszórtan különböző helyeken.Jelenleg...
Csontáttétes prosztatarák
Dr. Nagykálnai Tamás Úr! Férjem 59 éves, s 11 hónappal ezelőtt műtötték prosztatarákkal. A kórházból ahogy hazajött, elkezdte szedni a grommar...