Prosztatarák után úszás

TISZTELT DOKTOR NŐ/ÚR! TÖBB KÉRDÉST SZERETNÉK FELTENNI.ÉDESAPÁMNÁL NYÁR ELEJÉN DIAGNOSZTIZÁLTÁK A PROSZTATA RÁKOT. A PSA ÉRTÉKE 48 VOLT.HÁROMHAVONTA KAP HORMONINJEKCIÓT ÉS TÚLESETT 39 SUGÁRKEZELÉSEN.OKT 16-ÁN KAPTA AZ UTOLSÓT. MINDEN RENDBEN VAN A KÖZÉRZETÉVEL SZERENCSÉRE. AZ A BAJ, HOGY ITTHON HALÁLRA UNJA MAGÁT. A KÖVETKEZŐ KÉRDÉSEIM LENNÉNEK. 1, NAGYON SZERET USZODÁBA JÁRNI ÉS SZAUNÁZNI. AZ ORVOS AZT MONDTA, HOGY KB.1-1 1/2 HÓNAPOT HAGYJON KI LEGALÁBB A KEZELÉS UTÁN.(HIDEG VIZES MEDENCÉRŐL VAN SZÓ).KICSIT AGGÓDUNK ÉRTE ÉS ÉRDEKELNE, HOGY TÉNYLEG ILYEN KEVÉS IDŐ ELEGENDŐ-E? 2, SZÍVESEN VISSZAMENNE DOLGOZNI(ENYHE FIZIKAI MUNKÁRÓL VAN SZÓ).LEHET-E? 3, AZ UTOLSÓ KÉRDÉSEM AZ LENNE, HOGY AMIÓTA VÉGE A KEZELÉSNEK ELÉG SŰRŰ VIZELÉSI INGERE VAN.ÉJJEL IS FEL KELL 1-2 ALKALOMMAL(ELÉGGÉ ZAVARJA).EZ MIKOR MÚLHAT EL? KÖSZÖNETTEL

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Katalin válasza a prosztatarák témában

Kedves Kérdező, a 48-as PSA szint valóban hosszútávú legalább 2 éves antihormon kezelést igényel.(inj. és tabletta). A sugárkezelés közvetlen hatása max.3-6 hónap. 1. uszoda javasolható - szauna nem. Az uszodában viszont nő az infekcióveszély, a szauna a szív és érrendszeri okból inkább kerülendő, hiszen antihormon kezelést kap.Nem javasolható a nagyon hideg víz sem. 2.dolgozni dolgozhat, amennyi jól esik. 3.az éjjeli vizelet 1-2 alkalom nem sok(a 6x-t tekinti az urológus szakma soknak). Sugárkezelés után húgyuti fertőzés vagy sugárreakció is okozhatja. Vizeletfertőtlenítőszer, kevesebb folyadék éjszakára szintén javasolható. Üdvözlettel dr. Molnár Katalin

Kérdés: 2011. október 31., 19:58; Megválaszolva: 2011. november 02., 23:30
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Érdeklődnék
Tanácsadás 2
Bal oldali tüdődaganat
Tanácsadás
Jobb oldali hasi fájdalom
2017-ben műtöttek vastagbél daganattal. Azóta rendszeresen járok ellenőrzésre. 2020 márciusban voltam CT-n, szeptember végén laborban, ultrahangon...