• Prosztatarák után úszás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        TISZTELT DOKTOR NŐ/ÚR! TÖBB KÉRDÉST SZERETNÉK FELTENNI.ÉDESAPÁMNÁL NYÁR ELEJÉN DIAGNOSZTIZÁLTÁK A PROSZTATA RÁKOT.A PSA ÉRTÉKE 48 VOLT.HÁROMHAVONTA KAP HORMONINJEKCIÓT ÉS TÚLESETT 39 SUGÁRKEZELÉSEN.OKT 16-ÁN KAPTA AZ UTOLSÓT.MINDEN RENDBEN VAN A KÖZÉRZETÉVEL SZERENCSÉRE.AZ A BAJ,HOGY ITTHON HALÁLRA UNJA MAGÁT.A KÖVETKEZŐ KÉRDÉSEIM LENNÉNEK. 1,NAGYON SZERET USZODÁBA JÁRNI ÉS SZAUNÁZNI.AZ ORVOS AZT MONDTA,HOGY KB.1-1 1/2 HÓNAPOT HAGYJON KI LEGALÁBB A KEZELÉS UTÁN.(HIDEG VIZES MEDENCÉRŐL VAN SZÓ).KICSIT AGGÓDUNK ÉRTE ÉS ÉRDEKELNE,HOGY TÉNYLEG ILYEN KEVÉS IDŐ ELEGENDŐ-E? 2,SZÍVESEN VISSZAMENNE DOLGOZNI(ENYHE FIZIKAI MUNKÁRÓL VAN SZÓ).LEHET-E? 3,AZ UTOLSÓ KÉRDÉSEM AZ LENNE,HOGY AMIÓTA VÉGE A KEZELÉSNEK ELÉG SŰRŰ VIZELÉSI INGERE VAN.ÉJJEL IS FEL KELL 1-2 ALKALOMMAL(ELÉGGÉ ZAVARJA).EZ MIKOR MÚLHAT EL? KÖSZÖNETTEL

        WEBBeteg szakértő válasza a prosztatarák témában

        Kedves Kérdező, a 48-as PSA szint valóban hosszútávú legalább 2 éves antihormon kezelést igényel.(inj. és tabletta). A sugárkezelés közvetlen hatása max.3-6 hónap. 1. uszoda javasolható - szauna nem. Az uszodában viszont nő az infekcióveszély,a szauna a szív és érrendszeri okból inkább kerülendő,hiszen antihormon kezelést kap.Nem javasolható a nagyon hideg víz sem. 2.dolgozni dolgozhat,amennyi jól esik. 3.az éjjeli vizelet 1-2 alkalom nem sok(a 6x-t tekinti az urológus szakma soknak). Sugárkezelés után húgyuti fertőzés vagy sugárreakció is okozhatja. Vizeletfertőtlenítőszer,kevesebb folyadék éjszakára szintén javasolható. Üdvözlettel dr.Molnár Katalin


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 31., 19:58; Megválaszolva: 2011. november 02., 23:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        CEA labor értékem: 6,99ng/ml(Ref.érték: 0-2,5). Mire utal mi a teendő?

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés