Prosztatarák, csontáttétekkel.

Tisztelt Nagykálnai Dr Úr! 2010.02.-ban diagnosztizáltak a férjemnél prosztatarákot csontáttétekkel. Hormonkezelést kapott ez év 07.hó-ig. Napi 1 tabletta, havi 1 zometa, 3 havonta 1 injekció.Ekkor a PSA 759-re emelkedett. Így 08.hótól taxan kezelést kapok+zometa havonta, 5 kezelésen vagyok túl. A 3. kezelés után 343 lett a PSA. A gyomrom mindig fáj, Cerucal nem akar használni. Egy hete volt a kezelés. Az infúzióstű környékén most egy vörös folt keletkezett. Vérzékenység vagy fertőzés lehet? Mivel kezeljem? Nagyon köszönöm a válaszát. Tisztelettel: bjné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Anna válasza prosztatarák témában

Kedves Kérdező!

A branül környékén észlelt piros folt, gyulladásra/fertőzésre utal. A beteg általános állapotától függően elegendő lehet helyi kezelés (phenyl-butazon, antibiotikumos kenőcs) , csökkent immunrendszer, illetve láz esetén szisztémás (szájon keresztüli vagy vénás) antibiotikum kezelés szükséges!

Kérdés: 2011. december 18., 16:59; Megválaszolva: 2011. december 21., 11:38
Kérdések és válaszok: Prosztatabetegségek
Prosztata szövettan
Tisztelt Doktornő! Édesapám 84 éves, (kb 10 éve) , azaz 2004-es év óta bajlódik dysuriás panaszokkal. 2010-ben jelentkeztek nála fokozottabban a...
Prosztatarák diagnózis
apukamnal prosztatarákot álapitottak meg.gleason score értéke 3+3=6.azt szeretnem megtudni hogy ez mit jelent, milyen a gyogyulási esélye koszonom elore...
Prosztata rák utáni PSA nézése
tisztelt doktor nő/úr! a kérdésem a következő lenne.apukámnál május körül fedezték fel a prosztata daganatot, szerencsére nem találtak...
Prosztata rák lehet áttétes?
Tisztelt cím! Az édesapán szövettani vizgálatában ez áll: jobb alsó negyedben sokgócú daganatos burjánzást látni, mely 1mm alatti...
Prosztatarák és kemoterápia
Tisztelt Merth Dr Úr! Másfél éve prosztatarákja csontáttétekkel van a férjemnek.Hormonkezelést kapott, de már nem hat.Emelkedett a psa 756-ra....