Gyógyfürdő

Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Édesapámnál tavaly év elején rosszindulatú végbéldaganatot diagnosztizáltak, melynek eredményeképpen megoperálták és véglegesen kivezették a hasfalon keresztül. A műtét tavaly tavasszal volt, utána kapott kemoterápiás kezeléseket, de azóta minden ellenőrzésen rendben volt, a kontrollokon minden lelete negatív. Kérdezni szeretném, hogy 1. mehet-e gyógyfürdőbe? 2. ha igen, van-e olyan gyógyfürdő amelyik nem ajánlott (pl. a hévízire azt hallottuk, hogy az nem jó neki)? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel, kritty

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza daganat témában

Mehet-e gyógyfürfőbe a végbélrákkal egy éve oprált és kemoterápiásan kezelt beteg.

Ha minden lelete rendben van, akkor mehet.

Megjegyzés:

A reumatológusok nem szokták a daganaton átesett betegeket engedni bizonyos "erős vizekbe" (pl a kérdezett Hévizbe) , de nincs igazuk:

a legegyszerűbb megtiltani, abból nem lehet baj

Éppen kezelés alatt álló, mondjuk kemoterápia alatt álló, sugárkezelés alatt álló beteg, leukémiás súb-ban szemvedő beteg persze, hogy ne menjen órákra fürdőzni a gyógyvizekbe, de egy 1 éve gyógyult (legalábbis leletei szerint gyógyult, vagy gyógyulófélben lévő) beteg miért ne mehetne?

Tehát:

Ha Hévizen elmeséli az reumatológus orvosnak, hogy rák miatt volt műtétje, meg kemoterápiája - akkor biztos nem fogja engedni, nem fog fürdőjegyet adni.

De ha nem meséli el az orvosnak, csak vesz egy jegyet a hévizi tóba, akkor úszkálhat.

PERSZE NEM A KIMERÜLÉSIG!

Csak addig, amig kellemes, negyed-fél órácskát.

Jobbulást

Kérdés: 2011. január 28., 06:51; Megválaszolva: 2011. február 08., 21:06
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Májsejtrák áttéttel
Kérdés májáttétről
Benfogamma 5 fluorouracil mellett
Műtét előtt
Majmegnagyobbodas