• Gégerákja van, vérzik az orra és ha köhög

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr!

        Apukám áttétes daganatos gége rákkal kezdődött, már több mint egy éve.

        2009.nov. óta rohamosan romlott az állapota.Nem tudott beszélni csak nagyon nehezen, nem tudott enni mert úgy érezte, hogy megfullad.Lett a nyakán egy kelés szerüség ami belülre és kívülre kifakadt.Kórházba került és nagyon rövid idő után gégemetszést csináltak neki rá egy hétre gyomorszondát is kapott.Felerősítették a kórházba és most 6 hete otthon van, de egyre rosszabbúl van.Állandóan váladékozik neki a kifakadt kelés szerüség a nyakán nagyon sokat köhög ha próbál beszélni és ha felül.2010.03.03-án szerdán orrán száján és a nyakán ahol csinálták a gégemetszést ömlött a vér.Jött az ügyelet és kórházba akarták vinni, de nem engedte ezért kapott egy inyekciót, hogy a vérzése abba maradjon. Azóta vagy az orra vagy ha köhög, akkor vérzik neki.Szeretném tudni hogy ez mitől vérzik és a továbbiakban mi várható az állapotát nézve.Nagyon gyenge már fel se tud kelni.

        Előre is köszönöm a válaszát.

        Köszönettel V.Viktória

        WEBBeteg szakértő válasza a gégerák témában

        Tisztelt Viktória!
        Jó lett volna, ha megírja, hogy a Papa hány éves, és a Papának milyen gégerákja van.
        Már nem operálható?
        Már sugárkezelés sem adható?
        Gondolom, hogy egy igen elhanyagolt gégerákról lehet szó, mivel "csak" gégemetszést csináltak, azaz a légzését biztosítottták, mert a gégét már nem lehetett technikailag a kiterjedt daganat miatt eltávolítani. A nyakán lévő - Ön által kelésnek nevezett, vérző, fekélyes valami - szétesett, elrohadt nyirokcsomó-áttét, ugye?
        Miért nem ment a Papa legalább fél évvel ezelőtt orvoshoz? Biztos rekedt volt, nehezen nyelt, csomó volt a nyakán, fájdalmai voltak, stb.! Miért kell megvárni, hogy belefulladjon a saját gégerákjába?
        A gégész - aki látta - tudna pontosabbat mondani a kilátásokról
        Nem látom a beteget, Ön meg nem írja le a lényeget, tehát látatlanban mást nem tudok mondani, csak azt, hogy nagyon-nagyon nagy baj van.
        Kézcsók


        Dr. Nagykálnai Tamás
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-03-09 08:48:12; Megválaszolva: 2010. március 09., 08:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: