Méhtestrák kiújulás

Tisztelt Doktornő! 56 éves nő vagyok, 2021. januárjában TAH+BSO műtétet hajtottak végre. A szövettani eredményem: jól differenciált endometrioid adenocarcinom I.tipus,Grade I. Vérér, nyirokér perineuralis invázió nincs pT: 1a, pN: x, R: 0 fél évente járok Mr vizsgálatra, az első 2021. 06.a radiologiai vélemény: Localis és távoli disszemináció nem észlelhető. 2021. 12. hóban a radiologia vélemény: mindkét oldalon inguinalisan normál nagyságú, diffúz gátlást mutató nyirokcsomók ábrázolódnak, ill az arteria iliaca mellett is normál nagyságú, apró diffúz gátlást mutató 1-2- sejt megfigyelhető.Lokális és távoli disszemináció nem észlelhető. Ezért későbbi kontroll javasolt. 2022 05.Radilogiai vélemény: mindkét oldalon inguinalisan diffúz gátlást mutató nyirokcsomók ábrázolódnak,az artéria interna mellett is normál nagyságú, apró diffúz gátlást mutató 1-2 apró nycs. található. Kóros kontrasztanyag halmozó képlet , lokális és távoli recidivatovábbra sem igazolható a kontrasztanyag adása után sem.A diffúz gátlást mutató nyirokcsomók statusa változatlan. Tisztelettel kérdezném, hogy ez a nyirokcsomó el- változás már az áttétet jelzi e , mivel fél év alatt kialakult a diffúz gátlás és a sejtből apró nyirokcsomó lett? Mi a további teendőm. Előre is köszönöm válaszát.Jó egészséget kívánok!

Dr. Baki Márta válasza méhtest rák témában

Tisztelt Asszonyom!

A levelében foglaltak alapján úgy gondolom, hogy aggodalomra nincs oka.Az MR néhány sejtet nem tud igazolni, ott valószínű, hogy a leletben elírás történt. Ennek megfelelően valóban további megfigyelés és ellenőrzés szükséges. A méretek és a szerkezet alapján nem bizonyítható, hogy nyirokcsomó áttétek lennének. Teendője: rendszeres kontroll vizsgálatokon való megjelenése.

Tisztelettel: dr. Baki Márta

Kérdés: 2022. július 18., 12:35 ;Megválaszolva: 2022. július 19., 08:45
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Méhtestrák áttét
Nyirokcsomó megnagyobbodás
Májvédők alkalmazása...
Dudor a torokban
Nőgyógyászati probléma
Tisztelt Doktornő, kérdésem a leletemmel kapcsolatban lenne, nem értem pontosan.loop conisatio után ezt az eredményt kaptam. Mennyire nagy a baj?...