Jobb oldali hasi fájdalom

2017-ben műtöttek vastagbél daganattal. Azóta rendszeresen járok ellenőrzésre. 2020 márciusban voltam CT-n, szeptember végén laborban, ultrahangon, decemberben kolonoszkópián (magánkórházban, mert az orvosomat nem értem el). Minden leletem negatív lett. A hasam jobb oldalon, ahol a műtét is volt meghatározhatatlan helyen fáj (nem folyamatosan), október óta (ezért is mentem el kolonoszkópiára). A kérdésem az, hogy lehetséges-e a gerincből eredő fájdalom kisugárzása, (mert a gerincem a vese magasságában fáj október óta, bár tornáztatom.), vagy valami komolyabb dologra kellene gondolnom? Vannak napok, amikor nem fáj a hasam, de aztán visszatér a fájdalom. Ez egy inkább tompa, nem szúró és nem görcsös fájdalom. A vakbelem el lett távolítva. Korábban is voltak gerincproblémáim, pl. gerincsérvem. Epekövem nincs, Vesekövem nincs, ezeket a CT kimutatta.Az onkológusomhoz nem tudok fordulni, mert elvezényelték egy COVID kórházba és nem veszi fel a telefont. Milyen vizsgálatot tanácsol? Kihez forduljak? Amennyiben a leleteimet meg kívánja nézni, úgy megadhatom a TAJ-számomat, ha kéri e-mailben

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Baki Márta válasza a Vastagbél daganat, hasi fájdalom, kivizsgálás témában

Tisztelt Uram! Levelében részletesen leírta a tüneteket és az elvégzett vizsgálatokat. Esetleg az még közelebb vezetne, ha tudjuk, hogy ez a fájdalom október óta erősödött-e vagy csökkent. Éjszaka vagy nappal jelentkezik? Testhelyzet változással vagy széklet ürítéssel összefügg-e? Abban az esteben, ha ez az érzés növekedett és esetleg fájdalomcsillapítóra szorul, akkor talán a márciusi CT-t kellene megismételni. Esetleg tumor marker (CEA,CA 19-9) meghatározások szintén segítenek kideríteni az okot. A vastagbél tükrözésnél találtak-e valahol olyan szakaszt, amin keresztül nehezebben vezették át az eszközt, valami utalt-e összenövésekre? Ezekkel a daganat helyi kiújulását esetleg ki lehet zárni. A vizsgálatok értékelése közben a hasnyálmirigy állapotát is javasolt áttekinteni – léteznek olyan esetek, hogy a hasnyálmirigy betegségei “bújnak meg” egy-egy tünet mögött. Ha ezek mind kizárhatók, akkor a régi gerincsérv miatt reumatológiai vizsgálat is javasolt. Házi orvos CT-re nem jogosult beutalót adni, ezért gasztrenterológiát, reumatológiát érdemes felkeresni, hogy tovább tudjanak lépni. Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2021. január 05., 18:44; Megválaszolva: 2021. január 08., 16:16
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Tanácsadás 2
Bal oldali tüdődaganat
Tanácsadás
Ékcsonti üreg daganat
Kedves Doktornő! Tavaly tavasszal felső légúti megbetegségem volt amire négy doboz antibiotikumot kaptam. (Orrfolyásom és hurutos köhögésem volt...
Vastagbelrak
Jó estét. Az edesapamrol szeretnék kérdezni. Pár hónapja megváltozott gyomor problémái lettek. Be ment a kórházba gerinc sérv fájdalommal de ki...