Mi lehet ez?

Az apukämnak a lelete:kis medence MR vizsgälata.T1;T2sagittalis,T1 T2 sulyozott axialis es T2 coronalis sikun felveteleket keszitettünk a kismedenceröl.Kontrasztanyag adäsa utän mindhärom sikban megismeteltük a vizsgälatot.A holyan finoman trabeculart jellegü,ventral fele megynyult,itt valoszinüleg a hasfalhoz kitapadt,körülirt fali megvastagodäs nem läthati.A prostata norm.meretü,ällomänyäban körülirt goc nem läthato.Norm.vesicula seminalisok.A rectumban fali megvastagodäs nem läthato.Perirectalisan,praesacralisan föleg az S: szintöl caudäl fele több apro 5mm nagysägu nyirokcsomo äbräzolodik.A holyag es a rectum között jelzett mennyisegü szabad folyadek läthato.A nagyerek környezeteben jobb oldalon paraillacalisan 9mm-es es mk.o.inguinalisan nehäny apro nyirokcsomoeszlelhetö.A csontokban terszükites nem äbräzolodik.Apukämnak 2 eve vastagbeldaganata volt 9cm es amit mütötek lelet.T3N1M0 G3 majd petct ott talältak kb 0,8mm es daganatot a rectumban amit sugär es gyogyszerteräpia követett utäna mütet sztoma majd vassza helyezes.Kerdes milehet ez a nyirokcsomo äbräzolodäs?az orvos azt mondta ne agodjunk de mi felünk.Lehet hogy visszajött a daganat???köszönöm a välaszt es elnezest a hibäert nemet a laptop

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Baki Márta válasza a vastagbél daganat, MR vizsgálat témában

Tisztelt Levélíró! A leírt MR vizsgálat alapján egyértelműen a rosszindulatú daganat kiújulását nem lehet bizonyítani. Ezek az eltérések lehetnek a műtétek és a sugárterápia következményei is. Történt-e ezt megelőzően kismedencei MR vizsgálat, s azon volt-e valamilyen eltérés? Össze tudták-e hasonlítani a két eredményt? Amennyiben előző vizsgálat nem volt, akkor esetleg egy ismételt PET-CT segíthet annak a tisztázására, hogy csak egy steril gyulladás következményei ezek vagy valami mások. Figyelembe lehet még venni, úgynevezett tumor markerok eredményeit is. Abban az esetben, ha egyéb támpont nem lehetséges, akkor csak megfigyelés és az MR vizsgálat ismétlése javasolható. Tünetmentes esetben ezt talán 4-6 hónap múlva érdemes elvégezni. Tisztelettel:dr.Baki Márta

Kérdés: 2020. november 09., 21:23; Megválaszolva: 2020. november 10., 15:38
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Aromaterápia, Varga Gyógygomba
Üdvözlöm. Édesapámat vastagbéldaganattal műtötték és 12 alkalmas kemoterápiát fog kapni. Mivel egy háztartásban leszünk a vírusos időszak...
Kapszula szétszedve
Tisztelt Főorvos Asszony! Édesanyám Taxotere-Epirubicin kemoterápiát kap, nagyon émelyeg, hány is a kezelés elején. Az onkológusa EMEND kapszulát...
Mit jelent a jeleten leírtak
Érdeklődni szeretnék, hogy mit jelent a leleten leirtak? Naplószám:004004406 Makroszkópos leírás: I: 5 kölesnyi egy mákszemnyi, szürkésbarnás...