• Melanoma Pet-CT értelmezése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr.Nő! Levetett anyajegy kórszövettani lelete megállapította a Melanomát SSM PT2a ClarkIII Breslow:1,42 Nővekedési fázis:vertikális. exulceráció nem látható- Mytosis rátakevesebb 1mm/2 Érinvázió mikroszkoposan nem látható.Kimetszés szélesen és éppen megtörtént. Voltam Onkológusnál aki Pet-Ct-re küldött. Megkaptam az eredményt és ennek értelmezésében szeretném a tanácsát kérni. Ami nem található és nem ábrázolódik azokat nem irom. Gondolom azok az eredmények negatívok: Tüdőben egy-két apró modulus sejthető, magas farmakon-felvételű góc nem ábrázolódik. Bal vese üregrendszerében apró hyperdesn eltérések mutatkoznak. A balII régióban és mk.ingunalisan láthatóegy-két max:1 cm-es kórosan dúsító nyirokcsomó,SUVmax:6,0 Gyomorban és a belekben néhol gócos jelleggel fokozott aktívitás mellett egyértelmű kórjelző, körülírt farmakon-halmozás nem detektálható. Véleménye szerint nálam már jelentkeztek az áttétek?? Válaszát előre is köszönöm, nagyon félek.

        Dr. Baki Márta válasza a PET-CT, melanoma témában

        Tisztelt Asszonyom! A PET-CT eredményének leírása alapján távoli áttét nem igazolható. A vizsgálat egyértelműen a gyulladás és a rosszindulatú daganat között nem tesz különbséget. A lágyéki nyirokcsomók (inguinalis) értékelése nehéz, s ezen a területen gyakran fordul elő valamilyen gyulladás. Nem mindegy, hogy a testfelszín melyik területéről történt a melanoma eltávolítás, s annak a környezetében esetleg gyanús területek vagy nyirokcsomók igazolhatók-e. Az Ön által részletezett eredmény alapján viszont egyértelmű daganatos gócot a PET-CT vizsgálat során nem találtak. Ellátása során felmerül még az úgynevezett őrszem nyirokcsomó vizsgálata is, de ennek további részletét a kezelő orvosával beszélje meg. Tisztelettel: dr. Baki Márta


        Kérdés: 2019. szeptember 18., 10:41; Megválaszolva: 2019. szeptember 20., 18:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.