• pet ct elemzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.úr! A csatolt képet szeretném ha leforditaná emberibb nyelven! Tavaly vastagbel-daganatot diagnosztizáltak! Nem vették ki, nem volt műtét csak egy sztóma kihelyezés történt! Felvettem 5kemoterápiát azután sorba jöttek a ct vizsgálatok amiknek eredménye javuló tendenciát mutattak îgy az orvosaim nem javasolták a további kemoterápiát! 3honappal ezelőtt volt ismét egy ct felvétel, ami megintcsak türhető felvétel volt! 1honapja voltam vérvételen, ami egy teljesen normális vérkép eredmény lett! 1honapja szintén voltam egy tumormarker vizsgalaton ami teljesen érték alatti lett! Múlthéten ismét pet ct és megjött az eredmény! Kérem dr. úr maga szerint miert ennyire rossz a pet ct, ha az egy honapja elvégzett vizsgálatok tökéletes eredmények?!

        Dr. Laki András válasza a PET-CT témában

        Tisztelt Kérdező! A PET-CT során a májban, a vékonybelek és a bélfodor valamint a végbél-sigmabél határán és a vastagbél egy másik szakaszán írtak le kóros aktivitást, ami a daganatos folyamatot és valószínűleg másodlagos áttéteit jelzi. A sorozatos CT leletek, felvételek ismerete nélkül nem tudom megítélni, hogy mit jelent pontosan a "javuló tendencia" és a "tűrhető" felvétel, de azt vélem, hogy a daganat vagy daganatok nem múltak el teljesen, csak méretükben csökkentek, de valószínűleg azért kellett megismételni a PET CT vizsgálatot, hogy mennyi az élő szövet ezekben. A PET-CT-ről tudni kell, hogy mivel a daganatsejtek anyagcseréjét képezi le, sokkal érzékenyebb, mint a CT magában és a kóros lelet megelőzheti a tumor marker megemelkedését is. A leletekkel forduljon az onkológusához, a további kezelés megbeszélésére.


        Kérdés: 2014. december 09., 08:55; Megválaszolva: 2014. december 13., 08:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Édesapámnál áttétes prosztatarákot állapítottak meg. Leírás:Adenocc. prostatae. Gleason score:4+3=7 Grade Group: III PSA: 51 ng/ml Has-medence MR vél.:az ismert prostata tu. a hólyagalapra és a vesicula seminalis...
        Tisztelt Doktor Úr! Édesapám 67 éves! 1,5éves diffúz adenocarcinóma gyomordaganattal operálták! Az egész gyomrát kivették,sajnos körülötte 8 nyirokcsomóbann áttétet találtak! Sajnos már nem él! Kérdésem: Lehetséges e, hogy a...
        Tisztelt doktornő, Tüdő daganatos édesanyám (78) végül úgy döntött, hogy nem vállalja a mintavételt és az ezt követő kemoterápiát. Sajnos állapota fokozatosan romlik. Néhány hete nagyon gyenge, sokat fogyott, étvágytalan, gyakran van...
        Tisztelt Doktornő! 70 éves férjemet 3 hónapos előjegyzési várakozás után végül, a kialakult járványügyi helyzet miatt, nem fogadták hasi UH vizsgálatra. Az előjegyzési dátumot követően két hétre bélelzáródás miatt sürgősséggel...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Új - Távkonzultáció