Mi lehet az oka?

Jóestét! Nagymamámnak a gyomrán volt két ökölnyi méretű rosszindulatú daganat gyomra 23 át és a daganatot eltávolították. Táplálkozása normális. Nemrég MRI felvételt csináltak nála műtét után hasüregben belekben elváltozást nem tapasztaltak, negatív lett a vizsgálat eredménye de D vitamin hiány miatt D vitamint szed. Reumája sokszor előjön több alkalommal izületei fájtak de D vitamin szedése után megszüntek néha megszédül de betegsége elött is volt ilyen magas vérnyomása van, mostanában álmos. PET ct re van előjegyzés szeptemberre Kaposvárra ott azt mondta a Doktornő hogy nem kell kezelés de a leletre azt írta hogy szarkóma de egy hematológus ismerősünk azt mondta miután megnézte a leleteket hogy Gist tumora van amit gyógyszeres kezeléssel lehet gyógyítani. Ezek alapján mi az Ön véleménye? Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza GIST témában

Kedves Kérdező!

A GIST tumor a szarkomaknak egy altípusa, tehát mindkét megállapítás igaz. Ha teljes egészében eltávolították sebészileg a daganatot, utókezelést nem kap a beteg, csak szoros követés jvasolt. Az MR eredménye alapján feltehetően a következő kontrollt jegyezte elő az onkológus.

Bizonyos méret fölött, bizonyos szöveti tulajdonságok miatt sajnos van esély arra, hogy kiújuljon a daganat, ekkor jön szóba újabb műtét, vagy gyógyszeres kezelés.

Hogy mitől aluszékony, igy nem tudom megmondani, de mivel ezek a gyomordaganatok vérezgetéssel krónikus vashiányt, ezzel együtt vérszegénységet okozhatnak érdemes lenne családorvos segítségével ezeket a paramétereket leellenőrizni.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. július 26., 22:50; Megválaszolva: 2015. július 27., 09:30
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
ondóval terjedhet-e a rák?
A férjemet GIST tumorral műtötték 3 éve, műtét után elszórt gócok vannak a hasüregében, legutóbbi CT-n már a májon is látnak foltokat....
Rákkeltő légszennyező anyagokkal...
Tisztelt Doktornő! Hat hónapon keresztül dolgoztam perklóretilénnel. És még fogok, ha megoldják a karbantartást, bár váltáson gondolkozom! A...
Állandósult nyaki fájdalom
31 éves, férfi vagyok. 173 cm és 95 kiló. Alkoholt fogyasztok és dohányzok is. Közel egy éve kezdődött panaszaim: nyaki merevség, regglei...
Méhtestrák áttét
Érdeklődés a lehetőségekről