ondóval terjedhet-e a rák?

A férjemet GIST tumorral műtötték 3 éve, műtét után elszórt gócok vannak a hasüregében, legutóbbi CT-n már a májon is látnak foltokat. Kérdés: Szexuális úton terjedhet-e, az ondóba is bekerülnek-e a rákos sejtek, ahogy a véráramba? Van-e minimális esély, hogy szexuális úton (hüvelyi, vagy orális) az én szervezetembe is bekerülhet? Előre is köszönöm a választ.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza GIST témában

Kedves Kérdező!

A válaszom egyértelmű: nem.

Legyen egészen nyugodt, nem "fertőződhet" meg, erre vonatkozóan nem találtam semmiféle adatot az irodalomban.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. augusztus 25., 15:13; Megválaszolva: 2015. augusztus 25., 16:48
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
A pet ct értelmezésében szeretnék...
Májsejtrák áttéttel
Kérdés májáttétről
Benfogamma 5 fluorouracil mellett
Műtét előtt