Mit jelent ez?

Kb. 1 hete a jobb fülem alatt jött ki az első csomó, ami fájt is kicsit pirosabb volt a felülete. Majd további csomók is kijöttek a nyakamon, a fülem előtt, a fülem mögött, a jobb oldalon is ugyanúgy. Fül-orr-gégészeti vizsgálaton voltam ma, ahol ezt írták le nekem: Az SCM mögött mindkét oldalon bal oldali túlsúllyal több 10-15 mm echoszegény ovoid nyirokcsomó detectalható. A mandibula vízszintes szára alatt szintén látszanak hasonló nyirokcsomó. A parotis alsó pólusában jobb oldalon 9 mm, bal oldalon 8 mm kerekded echoszegény képletek vannak, melyek szintén lehetnek nyirokcsomók. A submandibularis nyálmirigyek, nyelvcsont környéki régiók és pm. lebenyek eltérés nélküléik. Javaslat: aspiratios cytológia Ön szerint ez daganat? vagy mitől lehet? A mai nap pedig a hasamon kiütéseket vettem észre, ez kapcsolódhat hozzá?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza nyirokcsomó megnagyobbodás témában

Kedves Kérdező!

Ahhoz, hogy válaszolni tudjak fontos lenne a többi klinikai adat ismerete is: Volt e láza, volt e fertőzőbeteg az Ön környezetében, fájdalmasak e, milyen a kiütés jellege, szed e valamilyen gyógyszert, jártak e külföldön?

Az összkép alapján bennem inkább valamilyen fertőző betegség, virus okozta tünetek körvonalazódnak, de amennyiben nem egyértelmű a klinikai kép, vagy a folyamat romlana valóban felmerül a cytológiai mintavétel szükségessége is.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. február 02., 17:23; Megválaszolva: 2015. február 02., 21:01
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Most akkor jó vagy nem jó?
CT és MR eredmény elemzése
Daganatos megbetegedések