Fájdalom csillapítás

Tisztelt Doktor Úr! A férjem csontrák-tüdőrákban szenved. A betegséget 1 évvel ezelőtt diagnosztizálták. Kapott kemoterápiás és sugár kezelést. A kezelések nem hozták meg a várt eredményt. Jelenleg nem kap kezelést, a betegség nagyon előrehaladott állapotban van. A problémát most a testen kívül megjelenő dudorok jelentik amik fájdalmasak.Szeretném kérdezni hogy létezik-e fájdalom csillapító KENŐCS amit a dudorokra kennék hogy ne fájjon annyira. Köszönöm! Tisztelettel Zsuzsanna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza fájdalomcsillapítás témában

Kedves Kérdező!

A daganatos betegek fájdalmának csillapítására nem elég kenőcsök alkalmazása. Gyógyszeresen kell csillapítani a fájdalmat, ennek is megvannak a maga lépcsőfokai a fájdalom erőssége szerint.

Kezdetben szokásos fájdalomcsillapítókat lehet alkalmazni (Algopyrin, Voltaren, Zaldiar) , később erős hatású szereket (Contramal, Tramadol) , ha ennek ellenére is van fájdalom Fentanyl tapasz illetve egyéb kábító fájdalomcsillapító szükséges.

Beszélje meg kezelőorvosával a szükséges teendőket, ezek a gyógyszerek csak receptre kaphatóak, alkalmazásukat illetően szoros kapcsolat szükséges a kezelőorvossal.

Üdv: dr. Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2014. október 31., 10:24; Megválaszolva: 2014. november 01., 22:30
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Van-e segítség?
Tisztelt Doktornő! 3 éve műtöttek végleges sztómával.Sajnos azóta a végbél helyén, a gátnál állandó fájdalmam van. Az eredményeim...
Okozhat ez egészségkárosodást?
Magas CA 125
Műtét lehetséges-e