Van-e segítség?

Tisztelt Doktornő! 3 éve műtöttek végleges sztómával.Sajnos azóta a végbél helyén, a gátnál állandó fájdalmam van. Az eredményeim jók.Voltam már fájdalom ambulancián. Az kb. 5 hónapig segített. Nem volt olyan elviselhetetlen fájdalmam. Az onkológián már több fajta gyógyszert kaptam, de sajnos nem sokat segített. Lassan már elviselhetetlen a fájdalmam. Testileg, lelkileg ki készültem. Tisztelt Doktornő! Kérem, segítsen ha egy mód van rá! Már nem tudom, hogy hova forduljak. Tisztelettel: Hadi Imréné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza fájdalomcsillapítás témában

Vélhetően végbél-daganat miatt került sor végleges stoma felhelyezéssel műtétre. Az eredeti daganat helyét, szövettanát, stádiumát, az utókezelés formáit nem írja. Egyre erősödő keresztcsont-táji, gát-táji fájdalmai vannak. Ennek oka rendszerint a keresztcsont vájulatában (a végbél helyén, azaz a kismedencében) keletkező daganatos kiújulás szokott lenni. Mindenképpen szükséges kismedence CT - felvétel, de még inkább kismedence MR felvétel készítése.

Ha kiújulás ("recidíva") mutatkozik, mindenképppen sugárkezelés és gyógyszeres kezelés szükséges - a fájdalmak azonnal, lényegesen csökkennek.

dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2012. szeptember 14., 20:14; Megválaszolva: 2012. szeptember 17., 14:49
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
A pet ct értelmezésében szeretnék...
Májsejtrák áttéttel
Kérdés májáttétről
Benfogamma 5 fluorouracil mellett
Műtét előtt