Milyen fájdalomcsillapítót kellene szedni izületi fájdalomra szalicilsav és kobaltklorid allergia me

Van egy 70 éves édesanyám, szalicilsavra érzékeny, kobaltkloridra allergiás, a Nsaid fájdalomcsillapítók pikkelysömöreit erősítik, sok izületi panasza van. Nem találunk számára fájdalomcsillapítót. Paracetamol tartalmú gyógyszert szedett évek óta amit a reumatológus javasolt, gamma-GT-je most 156. Milyen fájdalomcsillapítót szedhetne? köszönettel

Dr. Puskás Réka válasza fájdalomcsillapítás témában

Kedves Kérdező!

Sajnos, ebben az esetben nem tudok fájdalomcsillapító szert ajánlani. A pikkelysömörrel társuló ízületi panaszokat ki kell vizsgálni, mert sokízületi gyulladás is állhat a fájdalmak hátterében, amit nem fájdalomcsillapítóval kell kezelni. Májkárosodás és a sok szedett gyógyszer miatt sem javaslom, hogy ellenőrzés nélkül szedjenek fájdalomcsillapítókat.

Térjenek vissza a reumatológusukhoz.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2014. január 13., 17:36 ;Megválaszolva: 2014. január 16., 14:49
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Clexane és fájdalomcsillapító
Üdvözlöm, részleges bokaszalag szakadás miatt lábam gipszben van, ezalatt végig, kb. 6 hétig 60 mg-os Clexane-t kell adnom magamnak. Kérdésem az...
Tramadol
Köszönöm Puskás doktornő! Igen, nem bírom elhagyni a Tramadolt, mert olyan fájdalmaim jönnek vissza. A leszoktatás segíthetne valamit? Valami...
MRI kiértékelés
Három hete kificamitottam a...
Derékprobléma - MR vizsgálat