Tramadol

Köszönöm Puskás doktornő! Igen, nem bírom elhagyni a Tramadolt, mert olyan fájdalmaim jönnek vissza. A leszoktatás segíthetne valamit? Valami mással kiválthatnám a Tramadolt? Köszönettel: Attila

Dr. Puskás Réka válasza fájdalomcsillapítás témában

Kedves Kérdező!

A Tramadolt kiváltani több gyógyszerrel is lehet. Van köztük erősebb és gyengébb is mint a tramadol. A leszoktatás csak akkor segít, ha olyankor fáj, amikor épp nincs önben megfelelő vérszintje a gyógyszernek és tényleg hozzászokott. Ha nem így van, akkor nem fog használni. A stratégia attól függ, hogy valóban mi okozza a fájdalmát, esetleg már a krónikus fájdalom fáj önnek. Továbbra is úgy gondolom, hogy fájdalom ambulanciát kellene felkeresnie. Egyedül nem javaslom, hogy próbálkozzon.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2016. január 25., 10:56 ;Megválaszolva: 2016. január 25., 21:20
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Clexane és fájdalomcsillapító
Üdvözlöm, részleges bokaszalag szakadás miatt lábam gipszben van, ezalatt végig, kb. 6 hétig 60 mg-os Clexane-t kell adnom magamnak. Kérdésem az...
Milyen fájdalomcsillapítót kellene...
Van egy 70 éves édesanyám, szalicilsavra érzékeny, kobaltkloridra allergiás, a Nsaid fájdalomcsillapítók pikkelysömöreit erősítik, sok izületi...
MRI kiértékelés
Derékprobléma - MR vizsgálat
Lelet értelmezése