Prosztatarák utókezelés

Férjemet 3 éve műtötték. Idegkímélő eljárással eltávolították a prosztatát és a környéki nyirokcsomókat. T2c, M0, G4 volt a stádium diagnózisa. A műtét utáni szövettan szerint a kimetszés szélén néhány helyen találtak daganatos elváltozást. Műtét előtt a PSA 10, 6 volt, a műtét utáni első és második mérésnél 0, 04. Ezután lassan elkezdett emelkedni az érték, kb. 0, 015/hónap növekedéssel. Most 0, 53-nál tart. A kezelőorvos valószínűsíti a kiújulást, ezért elküldte képalkotó vizsgálatokra (CT, MR és csontfestés) . Ezekre várunk most. Kérdésem, hogy ez az érték már mindenképpen kiújulásra utal-e? Ilyen esetben mekkora PSA értéknél kezdik el a sugárterápiát? A műtét után szépen regenerálódott, többé-kevésbé elmúltak a vizelési és potenciál problémák is. A sugárkezelés után is remélhető a regenerálódás, lehet még potens és a vizelési problémák is csak átmenetiek lesznek?

Dr. Papos István válasza prosztata rák témában

Az emelkedő Psa érték valószínűsíti a kiújulást.

Az esetleges sugárterápiát követően is visszaállhat a potencia és a normális vizelés.

Tisztelettel:

Dr. Papos István

Kérdés: 2013. január 20., 09:49 ;Megválaszolva: 2013. január 21., 23:27
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Prosztatarák, csontáttét
Tisztelt Nagykálnai Dr Úr! Férjem most 69 éves. 2009.10.-2010.02.24-ig terjedő időszakban derékfájással kezelték, mivel hogy prosztatára utaló...
Orron lévő basalioma
6237 Kecel
Hólyagrák esetében a CT...
Lehet csontrák?