Emlővizsgálat

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 46 éves nő vagyok, két napja kétirányú, UH-vezérelt aspiratios cytologia mintavétel történt a jobb mellemből. A diagnózisomban a következő állt: C3. A cytologia kép necrosis jelenléte mellett szól. Minthogy azonban háttér elemeket nem tartalmaz, így nem lehet megmondani, hogy egy lipophag granulatio centrumát látjuk, vagy esetleg egy comedo típusú DCIS neroticus részében szúrtunk. 3 hónap múlva újra UH-os kontroll vizsgálatot és az UH- vezérelt aspiratios cytologiai mintavétel ismétlését javasolták. Érdeklődni szeretnék, hogy valójában ez mit jelent, mert semmi konkrét válasszal nem szolgált az orvosom. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Árki Ildikó válasza cytológia témában

Kedves Kérdező!

Orvosa azért nem tudott konkrét válasszal szolgálni, (mint ahogyan én sem) , mert a lelet nem egyértelmű. (Ez nem hiba, ilyen előfordulhat) Cytológus kolléganővel konzultáltam az Ön lelete ügyében, aki jobbnak látná (DCIS felmerült lehetősége miatt) , ha a kontroll vizsgálat mielőbb elkészülne, nem három hónap múlva. Készséggel állna az Ön rendelkezésére, Budapesten a Semmelweis Egyetemen. A jelentkezéshez beutaló szükséges, a kontroll vizsgálat térítésmentes.

Amennyiben a felajánlott segítséget szeretné igénybe venni, írjon, a kérdés címébe írja, hogy részemre szól a levél, a választ csak Ön fogja látni.

Üdvözlettel dr. Árki Ildikó

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. január 10., 13:09 ;Megválaszolva: 2013. január 20., 15:04
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
rákszűrés
Üdvözlöm. Rákszűrésnél p3 lett az eredmény, javaslat ismétlés. Betadine kúpot kaptam egy hétig használtam de fájt, így abbahagytam. Mindíg...
Cytologia
köszönöm a válaszukat.Voltam sebésznél, aki biopsziát javasolt.Ez meg is történt. Az eredményt megkaptam: Mikroszkóposan a kenetben élénk...
Nyirokcsomó megnagyobbodás
Májvédők alkalmazása...
Dudor a torokban