• Áttétes daganat-stoma-idő

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor ÚR! Édesapám az utóbbi időben rosszul volt, minden étkezés után ment a mellékhelyiségbe, és véres széklete volt. A háziorvost kihívtuk, majd beutalta kivizsgálásra, mert a végbelénél talált egy csomót.3 évvel ezelőtt az alkoholtól toxikus mérgezése volt, kiszáradás és nem volt eszméleténél, még a pszichiátrián is bent volt. Utána hazakerült és újra teljes életet élt, majd újra elkezdett italozni (igaz kevesebb mennyiségbe és minőségibb italt). Bent a kórházban, mondták, hogy 10 éve ott lévő polipja miatt áttétes daganat alakult ki, ami a májára ment rá (annak két lebenyére). Megműtötték, de nem tudtak segíteni rajta, mivel a daganat a végbelén zöld dió nagyságú. A belét kivezették, pár napja, de azóta alig bír enni, nem bír nyelni. A műtét múlt csütörtökön zajlott le. Ma reggel visszavitték a műtőbe, mert hasi fájdalomra panaszkodott. Az tudni kell, hogy nem élt egészséges életmódot (alkohol, cigaretta). Tudtuk, hogy előbb utóbb komolyabb betegség eléri. Szeretném megtudni, hogy Ön szerint, mennyi ideje van még élni? Az orvosok nem tudnak mit mondani, és ez a legrosszabb. Ön szerint, ha kivetette volna a polipot, akkor ez most bekövetkezett volna-e? Nagyon megvisel az állapota. Köszönöm a válaszát!

        Dr. Molnár Anna válasza a végbélrák témában

        Kedves Kérdező! Jóslatokba a beteg ismerete nélkül nem bocsátkoznék! Fontos, hogy a beteg kezelőorvosával történő szoros együttműködésben mindent megtegyenek, megfelelő életminőség biztosítása céljából!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 12., 08:55; Megválaszolva: 2011. december 15., 11:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        CEA labor értékem: 6,99ng/ml(Ref.érték: 0-2,5). Mire utal mi a teendő?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés