• Viszketés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Az lene a kérdésem hogy a cukorbetegségtől van-e viszketés, vagy a változókor miatt.Öt éve eltávolították a méhemet és a petefészket is.Nem inzulinos cukorbeteg vagyok csupán diétával tartom rendben amennyire tudom, de mindenhol viszketek ahol csak szőrzet van, fejen, hónaljban, mindenhol.Nagyon nehezen viselem mert kikaparom magam, főleg éjjel. Válaszát előre is köszönöm. Üdv Kati

        WEBBeteg szakértő válasza a viszketés témában

        Kedves Kati!

        Sajnos a cukorbetegség kísérő tünete lehet a viszketés. Érdemes lenne háziorvosával kontrolláltatni a jelenlegi cukorszintet vagy ön is megmérhet, ha van otthon vércukormérője. Recept nélkül kapható antihisztamin tartalmú tablettát megpróbálhat.


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos Itt kérdezhet

        Dr. Horváth Tamás

        Kérdés: 2010-02-18 12:06:45; Megválaszolva: 2010. február 18., 12:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: