Inzulinrezisztencia?

Tisztelt Doktornő! 3 pontos inzulinrezisztencia vizsgálaton voltam, az eredményekkel kapcsolatban szeretném a segítségét kérni: Glükóz 0': 4,1 Glükóz 60': 3,0 Glükóz: 3,6 Inzulin 0': 5,2 Inzulin 60': 9,8 Inzulin 120': 11,4 HOMA-IR: 0,95 A vérképem, valamint pajzsmirigy-és női hormon értékeim mind normálisak. Sajnos csak egy csatolmányt tudok feltölteni, így a teljes vérkép leletet csatoltam, a cukorra vonatkozó értékeket fent írtam. A kérdésem az, hogy a fenti eredmények utalhatnak-e inzulinrezisztenciára, vagy bármilyen más kóros állapotra. Előre is köszönöm a segítségét! Tisztelettel: Andrea

Dr. Tänczer Tímea válasza inzulin rezisztencia témában

Kedves Andrea!

A leleltek nem inzulin rezisztenciára utalnak, a terheléses inzulin szintek inkább alacsonyak. Az okát nem tudom megállapítani, felszívódási zavar, egyéb is lehet, de az alacsony vércukor szint okozhat tüneteket.

Amennyiben vannak, ez további kivizsgálást igényel.

Üdvözlettel:

Tänczer Tímea

Kérdés: 2022. június 04., 09:29; Megválaszolva: 2022. november 14., 20:24
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Inzulinrezisztencia, vagy valami más?
Kedves Tímea, Körülbelül 3 hónapja fedezték fel nálam az inzulinrezisztenciát. Jártam ezzel kapcsolatban diabetológusnál, aki enyhènek...
Inzulinrezisztencia?
Tisztelt Doktornő! 3 pontos inzulinrezisztencia vizsgálaton voltam, és szeretném megtudni, hogy az eredményeim alapján a továbbiakban szükséges-e...
Cukorbetegség? Inzulinrezisztencia?
Kedves Doktornő, segítséget szeretnék kérni a terheléses cukor és inzulin laborleletem értelmezéséhez, illetve érdeklődni szeretnék az...
Inzulin rezisztencia
Fruktóz, rosszullét