Fruktóz, rosszullét

Kedves Doktornő! Jó ideje kellemetlen tüneteim vannak a fruktóztól, cukortól Erős puffadás Jelentős látás romlás Erős szédülés Gyakori vizelés Száj szárazság Izom húzódás az ajkaimban, nyelvemben Lecsökkent koncentráció Beszédzavar Gondolkodási nehézségek Eleinte csak a puffadás volt zavaró, de mostanában többször is kerültem olyan állapotba hogy az összes felsorolt tünet egyszerre döntött le, csak feküdni tudtam és folyt a könnyem. El is mentem cukorterhelésre, éhgyomri, 5,4 120perces mérés pedig 3as volt, így nem foglalkozott vele a a házirvos, de én a terhelés után összeestem és fél órás rohamom volt, egy hét mulva 2 szelet tortától, majd egy fél ananásztól. Itthon mérem a cukrom ha rosszul leszek, de az is 6,5 a gyümölcs után. Esetleg utalhat-e ez bármire, amire elkezdhetném keresni a megoldást?! Köszönettel Botlik Ivett

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tänczer Tímea válasza inzulin rezisztencia témában

Kedves Ivett!

A tünetek egy része magyarázható esetleges inzulin rezisztencia, hyperinzulinaemia fennállásával, ehhez az inzulin szintek meghatározása is szükséges. A laborok alapján zsírmája, magasabb húgysav szintje is van, melyek a metabolikus szindróma egyéb megnyilvánulásai. A tünetei miatt további kivizsgálás szükséges, addig törekedjen a mediterrán diéta tatása, natív cukrok kerülésére, egyszerre ne fogyasszon nagy mennyiségű szénhidrátot, kerülje a gyorsan felszívódó szénhidrátokat.

Kérdés: 2021. május 11., 20:42; Megválaszolva: 2021. május 12., 19:12
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Inzulin rezisztencia
Cukorbetegség , IR
Az értékek utalhatnak inzulin...
Tisztelt Doktornő! A problémám tavaly novemberben kezdődött, amikor is egyfajta gyengeséggel járó szédüléses rosszulléteket tapasztaltam és ezek...
Inzulinrezisztencia?
Tisztelt Doktornő! Az alábbi terheléses vércukoreredémnyekkel kapcsolatban kérném tanácsát. Ez inzulinrezistenciának számít, szükséges vele...
Inozitol készítmények
Kedves Doktornő! Inzulinrezisztenciát állapítottak meg nálam, becsülettel tartom a diétát, szoba biciklizem, kerékpározom.160 g szénhidrát...