Inzulin rezisztencia

Tisztelt doktornő! Érdeklődni szeretnék az alábbiakkal kapcsolatban, hogy mitévő legyek. Kezdetleges russzulléteim kivizsgálása során inzulin rezisztencia érték növekedést állapítottak meg labor alapján. Merckformin XR500 gyógyszerrel történt a kezelésem szigorú diéta mellett. (napi 2x1 szem) Az újjabb labor eredményeim: Éhgyomri glükóz (plazmából) 5,1mmol/L Glükóz 120'-es plazmából 7,6mmol/L Inzulin 8,5mlU/L Inzulin 120'-es 74,8mlU/L Inzulin rezisztencia (Homa index) 1,93 A kérdésem az lenne, hogy ezekkel az értékekkel is szükséges-e tartanom a diétát és a Mercformin szedését? Esetleg csökkentését? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Aliz

Dr. Tänczer Tímea válasza inzulin rezisztencia témában

Kedves Kérdező!

Mindenképpen folytassa a megkezdett kezelést, mert ez a vizsgálat még eltéréseket mutat. Amennyiben gyermeket tervez, további kezelés, ha túlsúlya van további testsúly csökkentés is szükséges.

Üdvözlettel:

Tänczer Tímea

Kérdés: 2021. június 27., 13:24; Megválaszolva: 2021. június 28., 19:14
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Inzulinrezisztencia?
Tisztelt Doktornő! 3 pontos inzulinrezisztencia vizsgálaton voltam, és szeretném megtudni, hogy az eredményeim alapján a továbbiakban szükséges-e...
Cukorbetegség? Inzulinrezisztencia?
Kedves Doktornő, segítséget szeretnék kérni a terheléses cukor és inzulin laborleletem értelmezéséhez, illetve érdeklődni szeretnék az...
Fruktóz, rosszullét
Cukorbetegség , IR
Az értékek utalhatnak inzulin...
Tisztelt Doktornő! A problémám tavaly novemberben kezdődött, amikor is egyfajta gyengeséggel járó szédüléses rosszulléteket tapasztaltam és ezek...