Inzulinrezisztencia?

Tisztelt Doktornő! 3 pontos inzulinrezisztencia vizsgálaton voltam, és szeretném megtudni, hogy az eredményeim alapján a továbbiakban szükséges-e további orvosi konzultáció? Korábbi laborvizsgálat szerint a pajzsmirigyem rendben van. A tünetek, ami miatt a vizsgálatot megcsináltattam, az étkezés után pár órával időnként jelentkező remegés, gyengeség, illetve a súlygyarapodás és eredménytelen diéta. Vércukor: 0': 5,00 mmol/L, 60': 8,80 mmol/L, 120': 6,50 mmol/L; Inzulin: 0': 7,20 mIU/l, 60': 116,70 mIU/l, 120': 77,90 mIU/l. Homa2 index: 0,90 Segítségét és válaszát előre is köszönöm!

Dr. Tänczer Tímea válasza inzulin rezisztencia témában

Kedves kérdező!

Az 1 órás vércukor érték alapján fokozott diabétesz hajlam megállapítható. A terheléses inzulin szintek is magasak.

Panaszait ez részben magyarázhatja, mindenképp a mediterrán diéta, kalória redukció, esetleges gyógyszeres kezelés bevezetése tanácsolt.

Üdvözlettel

Tänczer Tímea

Kérdés: 2022. április 01., 10:15; Megválaszolva: 2022. április 21., 18:25
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Cukorbetegség? Inzulinrezisztencia?
Kedves Doktornő, segítséget szeretnék kérni a terheléses cukor és inzulin laborleletem értelmezéséhez, illetve érdeklődni szeretnék az...
Inzulin rezisztencia
Fruktóz, rosszullét
Cukorbetegség , IR
Az értékek utalhatnak inzulin...
Tisztelt Doktornő! A problémám tavaly novemberben kezdődött, amikor is egyfajta gyengeséggel járó szédüléses rosszulléteket tapasztaltam és ezek...