• Inzulinrezisztencia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Az alábbi terheléses vércukoreredémnyekkel kapcsolatban kérném tanácsát. Ez inzulinrezistenciának számít, szükséges vele felkeresnem endokrinológust vagy elég az étkezésre és a sportra való odafigyelés? Vércukor 0 perces 4.9 60 perces 4 120 perces 3.7 Inzulin 0 perces 11.4 60 perces 17.4 120 perces 22.8 Nagy mennyiségű, vagy nagyon cukros ételek után meg is szoktam érezni, hogy leesik a cukrom, egyéb panaszom nincs. (Súlyom, BMI-m normális) Köszönöm előre is

        Dr. Tänczer Tímea válasza a inzulin rezisztencia témában

        Kedves Kérdező! Az OGTT alapján valódi szénhidrát-anyagcserezavara nincs, az inzulinértékek sem számottevően magasak, inkább az inzulin válasz kissé elnyújtott ,ez vezet a 2 órás alacsony vércukor értékhez. Inkább alkati problémának gondolnám, az életmód kezeléssel egyetértek. Üdvözlettel: Tänczer Tímea


        Kérdés: 2019. június 08., 18:08; Megválaszolva: 2019. június 11., 14:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: