Hirdetés
      • Inozitol készítmények

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Inzulinrezisztenciát állapítottak meg nálam, becsülettel tartom a diétát, szoba biciklizem, kerékpározom.160 g szénhidrát engedett. Az étkezések után mért vércukor értékeim jók, elég sűrűn mérem. Merckformint javasolt az orvos, de még nem szedem. Sajnos az orvossal való találkozásokkor nem tudom a kérdéseimet feltenni, nincs rá idő. Inozitol készítményt szeretnék kipróbálni. Mennyire hatékonyak ezek a készítmények? Mennyi ennek a napi bevihető adagja? Az adag emelése vagy csökkentése függ-e valamitől? Melyik készítményt ajánlaná? Mi a véleménye a myo-inozitol komplexről? Hol van az a határ, pontosabban megengedhető-e, hogy ez a betegség "csupán" életmóddal és testmozgással karbantarható legyen. Minden esetben szükséges - e a gyógyszeres kiegészítés? Hogyan, mire hat a merckformin? Miért mondta az orvos, hogy csak bizonyos ideig kell szedni, utána nem. Mennyi az a bizonyos idő és mitől függ, mikor kell abbahagyni? Amíg szedem mire és hogyan hat? Ha nem szedem, utána mi lesz, mi változik? Ha nem kell később szedni, annak mi az oka? Vissza kell - e rá térni később? Inzulint egyszer mértek, jóval a gyógyszer felírás előtt. Ezt milyen gyakran kell/lehet nézni? Ha nem tudjuk mennyi az inzulin, hogyan lehet megválasztani a gyógyszer adagját? Ha nincs jelentős vércukor kiugrás, akkor is keletkeznek - e szövődmények? Honnan lehet megtudni vannak - e szövődmények? Milyen vizsgálatokat és milyen gyakorisággal kell elvégezni, hogy a szövődmények kiderüljenek? Egyenes arányban van-e a súlyváltozás a vércukor értékkel? Vagyis ha jók a vércukor értékek, várható-e hízás? Ha magas az érték mindig hízáshoz is vezet - e egyben? Mennyi az étkezés után 1 órával mért ideális vércukor érték? Voltam dietetikusnál is, ő más referenciahatárokat említett. A szénhidrátokat a glikémiás index szerint érdemes válogatni, vagy a 100 g-ra vonatkoztatott mennyiség alapján? Egy nem cukorbeteg, nem inzulinrezisztenciás, és nem csökkent glükóztolernaciás ember is követheti - e ezt a fajta diétát? A bevitt szénhidrát minőségére gondolok. Gondolom neki nem kell ragaszkodni a 160 g szénhidráthoz, lehet több. Köszönettel!

        Dr. Tänczer Tímea válasza a inzulin rezisztencia témában

        Kedves betegünk! Igen ez a téma igen összetett, és számos kérdést vet fel. Az első, hogy van -e valós szénhidrátanyagcsere zavara, illetve tervez -e terhességet. Mindezek önmagában lényegében befolyásolják a kezelését. A gyógyszeres kezelés bizonyos formákban jó hatékonyságú, és fokozott diabétesz rizikó esetén hozzáadható az életmód kezeléséhez. Az inofolic a termékenységet kedvező módon befolyásolja, ezért gyermekválalási szándék esetén, függetlenül a megállapított eltérésektől alkalmazandó. Érdemes egy személyes konzultáció diabetológussal, illetve dietetikussal a problémák részletes megbeszélése miatt. Üdvözlettel: Tánczer Tímea


        Kérdés: 2018. szeptember 02., 21:52; Megválaszolva: 2018. szeptember 27., 18:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: