Inzulinos cukorbetegvagyok

Tisztelt Doktor úr Azt szeretném kérdezni öntöl hogy lassan már 5éve inzulinos cukor beteg vagyok és párhonapja észre vettem a testemen hogy pici piris pötyek jönnek ki és nagyon viszket az egésztestem lehetséges e hogy ettöl az inzulintol van e ez az inzulin neve actarapid penfil és insuladtord melékhatásai ezek ha igen mi a teendöm Tiszteletel Várom Válaszát Tiszteletel Várszegi Béla

Dr. Brasnyó Pál válasza cukorbetegség és bőrkiütés témában

Kedves Kérdező!

Az inzulinkészítményekre lehetséges az allergia, bár ez általában hamarabb szokott jelentkezni. Biztosabbat bőrgyógyász/allergológiai vizsgálattal lehet mondani, amely során egyrészt megvizsgálják a bőrelváltozásokat (allergia okozta bőrelváltozások-e ezek) , másrészt további vizsgálatok után lehet igazolni az inzulinkészítmény okozta allergia jelenlétét.

Dr. Brasnyó Pál
Dr. Brasnyó Pál Belgyógyász, nefrológus, diabetológus
Kérdés: 2012. október 30., 18:41; Megválaszolva: 2012. november 01., 18:16
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Inzulinrezisztencia
Terheléses cukor
Jó napot! Terheléses vizsgálatom eredménye a következő képpen alakult: Vércukor (Accu-Chek):: 5,9 mmol/L Glükóz (fluoridos csõ) 5,0 mmol/L...
Inzulinrezisztencia
Cukorbetegség?
Kedves Doktornő! Az lenne a kérdésem hogy itthon mért ehgyomori cukorertekem 6.4-7.4ig mozog normális e? Ami fura szamomra hogy étkezés után szoktam...
Obezitológiai injekció
Kedves Doktornő! Köszönöm az egy héttel ezelőtti válaszát a Merckformin igen-nem kérdésemre. Ön ott azt írta, hogy megoldás lehet egyéb...