• D vitamin túladagolás

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Cím! Érdeklődni szeretnék hogy felírt D vitamin tablettában menyi az ajánlott egy napi adag felnőtt számára,? D vitamin hiányt állapítottak meg nállam vérvételkór, de nagyon félek a túl adagolástól. Nekem a Bioextra d3 3000 NE t írták fel. Mennyi az a mérték napi adagban, amiről már túl adagolásról beszélünk. ? Olvastam túl lehet adagolni. Kölcsön hatás várható e a szedett gyógyszereimmel? Köszönöm Üdvözlet

        Dr. Szanyi Andrea válasza a D vitamin témában

        Kedves Kérdező! A szedett D-vitamin mennyiségét a vitaminhiány mértéke, illetve esetleges csontritkulás esetén annak a súlyossága is meghatározza. A D vitamint az előírt adagban szedje, és amikor lehetőség lesz rá, történjen kontroll D-vitamin szint vizsgálat. A D-vitamin szedhető a meglévő gyógyszereivel együtt.


        Dr. Szanyi Andrea

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2020. április 04., 13:14; Megválaszolva: 2020. április 04., 21:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: