• Csúnyán beszél a 3 éves kislányom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Most négy és fél éves a lányom. 2-3 éves korában rendszeresen lehülyézett és közben nevetett. Hiába próbáltuk szép szóval elmondani neki, hogy ezt nem szabad és néha rávertünk a szájára is. Azt gondoltuk végre nem mondja de most meg még furcsábbakat mond: "nem kellesz apa menny el, nem szeretlek, büdös vagy, nem vagy szép. Szeretném ha a elhagynál minket csak a anyát meg a mamit meg a papit szeretem -anyósomék. Nekem csak anya, mami, és papi kell a másik mami meg papi nem kellenek -szüleim. Mind közül pedig talán ez a legfélelmetesebb: "apa megöllek, hozom a megölőmet és megöllek téged" -az arcán nem volt gyűlölet közben mosolygott. Hozzáteszem a kapcsolatom jó a lányommal szoktam vele játszani és sok időt eltöltünk együtt, nagyon szeretem. Soha nem bántottam, vertem meg ilyesmi. Azt nem gondolom megoldásnak ha ilyesmiket mond akkor meg kéne mindig vernem és fegyelmeznem mert akkor nagyon sokat büntetésben lenne. Engem is és a szüleimet is nagyon bántja, hogy így viselkedik velem a lányom és úgy gondoljuk valami mélyebb gyökere van az egésznek!? Mit gondol Ön erről mit kéne tennünk, mit csináljunk? Köszönettel: Tamás

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a Kisgyerek témában

        Kedves Tamás, Talán a felnőttek közötti kapcsolat lehet a magyarázata, hogy ilyeneket mond. Minden családban lehetnek olyan feszültségek, nézeteltérések, amit a gyerek felhangosít, felnagyít. Lehetne a feleségével egyeztetni a kérdésben. Természetesen lehet kérni szakmai segítséget is, gyermekpszichológushoz fordulni, vagy akár családterápiás lehetőséget keresni, ha indokoltnak érzik. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2016. január 22., 14:44; Megválaszolva: 2016. január 23., 10:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: