Ovi probléma (gyermekpszichológus)

Kedves Szakértő! A kisfiam márciusban volt 4 éves.Szeptembertől jár óvodába.Eddig minden rendben volt imádta az ovit.a probléma 2 hete kezdődött. Az oviból hiányzott 1 hetet, mert beteg volt, múlthét hétfőn mentünk először. Aznap nem is volt semmi baj, de már kedden nem akart ott maradni nagyon sírt.(múlthéten minden nap próbáltak az anyák napi műsor miatt, ami pénteken volt megtartva)Kérdezgettem, hogy mi a baja, mert nem értem miért nem akar maradni. Az mondta, hogy nem akar szerepelni a mesében.Ez a dolog annyira megviselte, hogy már csütörtökön szinte egész nap pityergett, nem aludt és nem evett az oviban.Én elmondtam az óvónőnek, hogy a kisfiam nem szeretne szerepelni és ezért szorong.De ennek ellenére sem vették ki a meséből, de szereplés helyett sírt. Azt gondoltam, hogy ha vége az anyák napjának minden a régi lesz és nem lesz gond, Lehet, hogy nem a szereplés a gond, de egyszerűen nem mondja el, hogy mi történt vele.Ezen a héten is minden reggel sírt, hogy ő nem akar oviban lenni. Az Óvónők szerint nem történt semmi különös és miután elmegyünk reggel az oviból egy idő után abba hagyja a sírást és délután mikor megyek jól elvan a többiekkel.Szeretném a segítségedet kérni, hogy mit tegyek, hogy ez a reggeli sírás elmúljon? Hogy tudhatnám meg, hogy mi van vele? Szeretném, ha végre megnyugodna! Köszönettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Kovács Piroska válasza a reggeli sírás témában

Kedves Anyuka, A helyzet adja magát a magyarázatra, de nem feltétlenül biztos, hogy minden a szereplésre fogható. Érdemes lenne az Önök kapcsolatát is megvizsgálni, hogy abban mi változott esetlegesen. Volt egy otthon töltött idő, ráadásul hamarosan jön a nyári szünet, ami kizökkenti a gyereket az elfogadott és kényszerűen tudomásul vett helyzetéből. Érdemes lenne szakemberrel átbeszélnie a lehetőségeket, mert lehet hogy egyszerűen egy korábban nem volt un. dackorszak megjelenéséről van szó. Vagyis több és személyesebb információ kellene a pontosabb útmutatáshoz.. Üdvözlettel: Kovács Piroska pszichológus www.pszichoszerviz.hu

Kérdés: 2014. május 22., 12:17; Megválaszolva: 2014. május 31., 10:11
Kérdések és válaszok: Csecsemőgondozás, gyermeknevelés
Lassú gyarapodás az első 2 hónapban
éretlen csípő
Újszülött ,D vitamin szedés.
Mi az oka?
Nem gagyog a baba