1 éves kisfiam étrendje

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 1 éves kisfiam napi étrendje jelenleg úgy néz ki: reggel 6-7 óra között kb. 250 ml tápszer, 9 óra körül gyümölcs és egy kis vajas kenyér vagy kalács, 13 óra körül főzelék husival, 17 óra körül ismét valamilyen főzelék, 20: 30 óra 250 ml tápszer. Táplálásában nehézséget okoz, hogy még csak három fogacskája van, így felvágottat és sajtot nem tud enni, és a kalácsból, illetve kenyérből is csak minimális mennyiséget majszol el. A tejpépet nem fogadja el, hiába próbáltunk ki már mindenféle ízűt. A kérdésem az lenne, hogy miként lehetne rászoktatni arra, hogy szilárd táplálékként elfogadja, a felvágottat kenyérrel, sajttal, illetve amennyiben ez sikerülne, akkor az uzsonnára adott főzelék a fentiekkel kiváltható-e? Amíg erre sikerül rászoktatni, addig a főzelék helyettesíthető-e gyümölccsel, vagy maradjon a fenti étrend alapján a napi kétszeri főétkezés? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: , Debóra

Dr. Balogh Andrea válasza csecsemő táplálás témában

Kedves Kérdező! A gyerek érezni fogja, hogy mikortól tudja biztonsággal megrágni a szilárd ételt, siettetni nem érdemes. A napi 2x-i főzelék nyugodtan maradjon husival reszelhetnek rá sajtot is. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Megválaszolva: 2014. január 27.

Kérdések és válaszok: Csecsemőgondozás, gyermeknevelés

Tápszer, nyugtalanság
Tisztelt Dr. Nő! Babám kettő hónapos, sajnos elapadt a tejem, eddig vegyesen kapott anyatejet és tápszert a babám. Eddig a lactogen harmony tápszert...
Mennyi?
Jo estet! 1 honapos elmult a. Kislanyom!, MennYi ml- mecsek teat adhatunk neki? Illetve milyen idoszakonkent?
10 hetes babánál baj ha kimarad 7-8 óra...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azt szeretném kérdezni, hogy problémát jelent-e egy 10 hetes babának, ha az esti és a hajnali szoptatás között 7-8 óra kimarad? A baba...
Túlsúlyos baba
Az én babám most lett 5hónapos. nagy súllyal is született, 3, 85, és gyorsan is gyarapodott. 2hónapos koráig anyatejet kapott, utána tápszert. 4hónaposan...
3 hónapos baba tápszeres etetése
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Kislányom három hónapos múlt. Két hónapon át nem volt gond a szoptatással, szinte kizárólag anyatejet kapott. Aztán két hónap...
Választható védőoltás
Tisztelt Doktornő! 3 hónapos kislányomnak szeretném beadatni a Bexsero oltást. Mi ezzel az oltással kapcsolatban az Ön tapasztalata? Kell e aggódni...