Szoptatás alatt, mikortól lehet intenzivebben sportolni?

Tisztelt Doktor Nő /Úr! 4 hónapos kisfiam van, akit még anyatejjel táplálok. A terhesség előtt kézilabdáztam. Szeretném tudni, hogy mikortól lehetne edzeni, hogy ne veszélyeztesse a tej mennyiségét, és nem szeretném, ha elapadna a tejem! Azt halottam, ha sportolás után izomláz keletkezik az a tejre is kihat, savas lesz. Ha lehet sportolni milyen melltartó ajánlott? /Ami inkább szorosabb, hogy a mell ne mozogjon annyira? / Ha mozgás miatt csökkenne az anyatej mennyisége, mi ajánlott, hogy a megfelelő mennyiség visszatermelődjön? Már sajnos egyszer volt tejlázam, és nem is termelődik azóta annyi tej mint előtte volt: Válaszát előre is köszönöm:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Földi Ildikó válasza szoptatás témában

Kedves kérdező!

Óvatosan, fokozatos terheléssel lehet kezdeni a sportot, semmiképpen olyan erős megterheléssel, hogy komoly izomláz legyen. Érdemes edzés előtt teljesen kiüríteni a mellet, mert a tejtermelő emlő érzékenyebb a fizikai behatásokra, főképp ha tele van tejjel. A sportolás jótékony hatású a szervezetre, de ha úgy érzi csökken a tej, váltson más mozgásformára, és szoptasson gyakrabban, így vissza fog állni a régi mennyiség. Az anyatej tejsavtartalma kissé növekedhet, de ez a legtöbb babát általában nem zavarja. A kézilabda nem a legideálisabb sport szoptató anyáknak mert nagy a mell sérülésének kockázata. Bármilyen sportot választ, használjon jó minőségű sportmelltartót.

További információkért tanulmányozza a La Leche Liga honlapját (www.lll.hu) vagy kérjen tanácsot szoptatási tanácsadótól.

Kérdés: 2012. szeptember 03., 18:18; Megválaszolva: 2012. szeptember 05., 19:17
Kérdések és válaszok: Csecsemőgondozás, gyermeknevelés
Csecsemő beütötte a fejét
Kiságy, kutacs
3 hónapos kisbaba fogzás
Lassú gyarapodás az első 2 hónapban
éretlen csípő