• Hová forduljak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2010 novemberében kezdődött a kálváriám. Először is a kezemen lévő bőrproblémáról kérdeznék. Tudom, így látatlanban nehéz rá megfelelőt mondani. A történet úgy kezdődött, hogy "okos" háziasszony módra nagytakarítást végeztem, és kétféle vegyszer került a kezemre, amitől pár nap alatt csúnya hámlásos dolog jelent meg a tenyeremen. Először magam kenegettem, de két hét múlva mivel a tünetek nem múltak felkerestem bőrgyógyászt. Aki azt mondta pikkelysömör. Majd szedtem orvosságot rá három hónapig, de mivel egyre többen azt mondták az nem így néz ki, elmentem egy másikhoz, aki azt mondta ekcéma. Kipróbáltam többféle kencét amit felírtak de nem változott sokat a dolog. Időnként komoly berepedések vannak rajta. Annyit még hozzátennék, hogy a könyökömön, és a lábujjamon is jelentek meg hámlásra utaló nyomok. De máshol nem , és azok is alig látszanak. Már ott tartok, hogy felkeresek egy bőrgyógyászati klinikát segítséget kérni. Mivel egy harmadik orvosnál is voltam, és egyszer azt írta a papírra, hogy pikkelysömör, máskor meg, hogy ekcéma. Most aztán nem tudom mi van. A másik gondom, ami szintén tavaly kezdődött, ujjak zsibbadása, de reggelente elég esetlen váll kar és kéztővel. Az ujjaim ödémásak, ezt az orvos is megállapította. Itt tudni kell, hogy elvileg reumás vagyok, de a debreceni vérvizsgálat negatív, vagy lehet kisízületi gyulladásom van, ezt is mondták. Alagút szindróma vizsgálaton voltam két hete, és azt mondta a doki, bal kézben közepes, nem kell még műteni. Erre a neurológus is csak ennyit mondott, és viseljek éjszakára kézsínt. Majd beírta a bajom a reumatológusnál keressem. De akkor mitől fáj nagyon sokszor a nyakam a vállam. Sokáig nem bírok állni, mert főleg a jobb oldalam majd szétszakad. Éjszaka enyhe fájdalomra ébredek fel, a karom olyankor alig bírom arrébb tenni.. Hozzátenném, tavaszon voltam nőgyógyászati rákszűrésen, ahol mellvizsgálat is történt. Ezt azért írom le, mert háziorvosom rákérdezett. A vérnyomásom jó az utóbbi időben, mert a betegségek miatt rájöttem ideje fogynom. Így a 168-as magasságomhoz a 86 kilóból eddig 10kg sikerült leadnom. Azóta legalább a vérnyomásom jó. Kérem segítsenek! Kezdek belefáradni, hogy össze-vissza küldözgetve vagyok. Pedig egy mindig vidám optimista ember voltam, vagyis még megpróbálok az lenni, de ez már csak a látszat, mivel az agyam folyton jár ezeken a dolgokon.

        Dr. Gál Mónika válasza a bőrbetegség témában

        Kedves Kérdező! A pikkelysömör és az ekcéma klinikailag sok esetben nehezen elkülöníthető, sőt létezik egy psema nevű betegség (a psoriasis és ekzema elnevezésekből adódó névvel), ami átmenetet jelent a két betegség között. Lehetséges, hogy ön ebben szenved. Zsibbadásos és ízületi panaszai hátterében neurológiai eredet valószínű, de ilyen esetekben reumatológus és idegsebész segítsége is szükséges a gondozás során.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 03., 12:35; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 10:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés