• Anyajegy eltávolítása, Dariel-betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértő! Nemrég anyajegyet távolítottak el a lábamról. A szövettani eredmény negatív lett, de felhívták a figyelmemet egy bőrbetegségre: Dariel-betegség. Dig.: Acantholyticus bőrbetegség. Kérem szíves tájékoztatásukat a fenti betegséggel kapcsolatosan. Amennyiben szükséges úgy az egész véleményt le tudom írni. Köszönettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrbetegség témában

        Tisztelt Kérdező! Sajnos nem írt semmilyen információt arról, hogy vannak-e bőrtünetei, ami a Darier betegségre utal, csak egy szövettani diagnózist. A Darier betegség(dyskeratosis follicularis) egy ritka, krónikus lefolyású, autoszómális domináns öröklődésű bőrbetegség, mely során apró göbcsék, erősen tapadó szürkés-barna szarumassza jelentkezik különböző helyeken, főleg hajlatokban. Javaslom amennyiben hasonló tünetei vannak mindenképpen keresse fel bőrgyógyász kezelőorvosát, akivel átbeszélhetik a kezelési lehetőségeket.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2014. április 14., 11:14; Megválaszolva: 2014. április 16., 14:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció
        COVID-19 kisokos