• Atópiás dermatitis?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Úgy 1 éve voltam nyak és szemkörnyéki ekcémás tünetekkel a váci kórházban, ahol ránézésre megállapították, hogy atópiás ekcémában szenvedek. A tanács a következő volt: csak kímélő illatszereket használjak, és ne sminkeljek (egyébként sem szoktam). A tünetek elmúltak az előírt váltás után, de pár hónapja a páromhoz költöztem, és még rosszabb az egész, mint volt. Néha égővörös, néha hámló ekcéma a szemem környékén, a nyakamon, ami szörnyen viszket. Az ajkam és kicsivel alatta folyamatosan hámlik, néha még meg is duzzad egy picit. Elmentem egy másik bőrgyógyászhoz, aki újra csak egy krémet írt fel, ami természetesen nem használ semmit, de vizsgálat megint nem történt, 2 perc alatt elintéztek. Nagy nehezen szereztem háziorvosi beutalót az allergológiára, lehet rá esély, hogy ha kerülök MINDENT amire allergiás vagyok, elmúlnak ezek az idegesítő tünetek? Vagy lehetséges, hogy valami teljesen más betegség áll a háttérben? Kezdek kétségbe esni. Remélem tud segíteni. Segítségét köszönöm.

        Dr. Gál Mónika válasza a atópia témában

        Kedves Kérdező! Amennyiben valóban atópiás dermatitiszben szenved, akkor annak a felnőttkori formájával állunk szemben, ami jól kezelhető, de nem meggyógyítható betegség. A diagnózisához szemrevételezés és bőrrajzolat-vuzsgálat elegendő. A betegség fokozottabb allergiás hajlamot is jelent többek között. Hogy mire allergiás, az viszont különböző bőrtesztekkel vizsgálható, de ezek a tesztek csak tünetmentes állapotban végezhetőek el, illetve allergia gyógyszer mentes állapotban van értelme kivitelezni őket. Az atópiás hajlamról olvashat oldalunkon is bővebben, de természetesen javaslom bőrgyógyászati-allergológiai szakrendelésen történő gondozásbavételét. Az ilyen szakrendelések beutalókötelesek és általában nagyobb centrumokban léteznek.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 12., 16:51; Megválaszolva: 2010. december 16., 10:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés