Száraz bőr vagy más?

Tisztelt Dr. Bodnár Erika! A téli időszak bekövetkeztével általában megjelenik nálam a bőrszárazság. Így történt ez most is. Kicsit gyakrabban testápolózom, így ez nem szokott gondot okozni. A gondom, és kérdésem a tenyeremmel kapcsolatban van. Ugyanis a jobb kezemen a tenyerem olyan módon kiszáradtnak tűnik, hogy hiába kenem bármilyen kézkrémmel, sajnos nem segít. http: //kepfeltoltes.hu/view/150217/417920414WP_20150217_001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Amint végighúzom a tenyerem pl a combomon, dörzsölő érzést kelt. Kezdem azt feltételezni, hogy nem sima bőrszárazságról van szó. Nem viszket, nem piros, és csak a jobb kezemen figyelhető meg. A bal kezemen semmi hasonló. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Divae

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Kéz témában

Kiszáradásos ekzémája van. Sajnos ilyenkor nem elég a kézkrém, lokális steroid kenőcs (pl. Advantan/Elocom) is szükséges a javuláshoz.

Kérdés: 2015. február 17., 16:57; Megválaszolva: 2015. február 22., 13:53
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömgomba
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek
S. Aureus kezelése