Rendszeresen hideg a párom keze..

Tisztelt Doktornő/Úr! A webbeteg egy mostani cikkében olvastam a hideg kézhez fűződő esetleges betegségeiről. Olvastam róla, ha megjelenik a kezén vöröses elszineződés, akkor lehet baj.. A páromnak (26éves) a képen látható módon rendszeresen megjelenik egy iylen elszineződés. Kérdésem lenne önhöz, hogy állhat-e betegség a háttérben? A kezét soha nem ütötte ott meg és nem is égés, vagy egyéb okból fennmaradt sérülés, hanem egy gyakran látható vörös csik, amit nem tud mihez kötni, csak van/lesz. Milyen szakorvoshoz forduljunk, ha ez probléma esetleg? Várom megtisztelő válaszát! Előre is köszönettel, Norbert

Dr. Tomonkó Magdolna válasza kéz témában

Kedves Kérdező! Keressék fel háziorvosukat, aki néhány vizsgálatra tud beutalót adni. Nem tűnik komoly betegség jelének ez az elváltozás, de nem árt egy kis óvatosság. Vérképet, alvadási paramétereket, autoimmun paneleket célszerű lenne megnézni. Üdv: dr. Tomonkó Magdolna

Megválaszolva: 2015. január 24.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Bőr elváltozás
Üdv! Kb. 3 hónapja a kéz fejemen, ujjaim között és könyökömön barna színű száraz-érdes ki repedezett foltok jelentek meg. Testápolóval kenem, de nem nagyon...
W5 multi surface wipes törlőkendővel...
Tisztelt Doktornő! w5 multi surface wipes törlőkendővel töröltem meg a kezem, azóta a kézfejem és a csuklóm minden kézmosásnál kivörösödik és ég. A tanácsát...
Elocom tartalmú krém okoz...
Tisztelt Dr. Nő! A kézfejemen lévő kontakt ekcémára kaptam az orvosomtól két féle krémet, az egyik szteroidos készítmény. Gyógyszertári kikevert krém, a...
Száraz bőr vagy más?
Tisztelt Dr. Bodnár Erika! A téli időszak bekövetkeztével általában megjelenik nálam a bőrszárazság. Így történt ez most is. Kicsit gyakrabban testápolózom,...
Nyaki gerinc elváltozás okozhat...
Combcsontores Z szegezés