pattanások 4 éve.

Jó estét! a problémám az lenne hogy a hátam felsö részén most lesz negyedik éve hogy tele van piros-sárga pattanásokkal/foltokkal és nem múlik el semmitöl. 13 evessen kezdödött akkor nem nagyon foglalkoztam de már akkor is tele volt a hátam. 1, 5 éve szedtem fogamzásgátlót kb.2 hónapig. menstruácius görcsök miatt (ami állitólag jó pattanásokra is de nekem nem segített semmit) Most 16 éves vagyok.. és mindent megteszek az egészségemért.. néha talán túlzásba is viszem hogy oda figyelek mmindenre, egyaltalan nem eszem édességeket se üditöket. 1 nap 3liter viz sök zöldség gyümölcs. és egy héten 4x edzek. Hogy meg szabaduljak a pattanásoktól.. elterveztem 1 honapaja hogy nem eszem/iszom tejtermékeket es nem eszek hust sem, (mert olvastam valahol hogy valakinek ez bejött mert nem birta a szervezete a sok antibiotikumot ami az allatokban van, és 2 het alatt semmi pattasa nem volt) Szóval eltelt kicsit több mint egy hónap.. nálam semmi nem változott.. nem eszem szóját se tofut mert olvastam hogy hormonok vannak benne meg stb. Szóval amit eszek: bab mindennap, brokkoli, lencse, répa, gomba, halat néha, rizs, tészta meg gyumölcsök. Most elkezdtem egy kúrát is 2, 5 hete.. ami kitisztija a szervezet... minden reggel éhgyomorra répa, alma, cékla. Semmi nem törtenik... minden alkalommal a szivem szakad meg mikor meglátom a hátam.. megprobáltam minden féle krémet,, pakolást de semmi. Orvosnál többször is voltam..de sajnos nem veszik komolyan(külföldön).. egyszer kaptam tetrasylt 1-2 honapra..de nem törtent semmit,, erös kenöcsöket de az sem segitett. Már gondoltam arra is hogy talan vitaminhíányom van..(föleg most hogy nem eszek hust meg tejterméket?! )szedek már régota Omega3-at, Ligetszépeolajat meg egy fajta vitamint amibe benne van minden. vagy hormonzavar? A kérdés hogy mit tehetnék?! olyan érzés hogy örökre ilyen lesz a hátam. Az arcomon is van néhány,, fölleg az államon.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Gyöngyi válasza a acne témában

Tisztelt Kérdező! Amennyiben az antibiotikum(tetralysal) és fogamzásgátló tablett nem segített, úgy gondolom isotretinoin tartalmú kapszula szedése lenne az Ön esetében a leghatékonyabb, de annak felírása bőrgyógyászati szakvizsgálathoz kötött és rendszeres kontrollt is igényel. Biztos sokat segít az egészséges táplálkozás, de nem elég ahhoz hogy pattanásai eltűnjenek, keressen fel ismételten bőrgyógyász szakorvost.

Kérdés: 2014. május 09., 20:05; Megválaszolva: 2014. május 13., 15:29
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Kézi elváltozás számítógép...
Bőr alatti kiütés
Mi lehet az?
Hámló mellbimbó - Paget kór?
Kiütések az arcon