Nem tudom mi az oka.

Kedves Doktornő! Évek óta jelentenek problémát nálam a pattanások. Már túl vagyok jóval a tinédzser koron. Próbáltam ilyen olyan krémeket, házi módszereket, de mindegyik csak egy ideig javított az arcomon aztán mintha megszokná előjött megint. Voltam bőrgyógyásznál aki azt mondta menjek kozmetikushoz arctisztítás, írt kenőcsöt mellé. Elmentem a kozmetikushoz, de érdekes módon hiába nyomkodta a pattanásokat csak vér jött belőle. Megjegyzem csak az arcomon van a testem többi részén egy darab sem volt sosem. Próbálok egészségesen étkezni amennyire tudok, sok vizet iszok, gyümölcs zöldség, citromos vizet éhgyomorra a méregtelenítés miatt. Mindent kipróbáltam már de mindegyik alternatíva csak kis időre javítja a helyzetemet utána mintha megszokná a bőröm. Laktóz érzékenységem visszamaradt minimális szinten kiskoromtól, de kerülöm a tejes ételeket, ha pedig eszem van hozzá megfelelő enzim azért gondolom, hogy nem ettől lehet. zsíros a bőröm alapjában véve de ha lemosót veszek akkor az már szárítja. FOgalmam sincs mitévő legyen évek óta próbálok megoldást keresni de nem tudok. Ön mit javasolna nekem? Köszönöm megtisztelő válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Acne témában

Hormonális oka van a bőr zsírosodásának, és az ezzel együtt járó pattanásoknak. Semmiképp nem ajánlom a nyomkodást, mert ezzel csak súlyosbít a problémán. Lokális vagy szisztémás retinoidok hatásosak lehetnek.

Kérdés: 2015. október 12., 15:48; Megválaszolva: 2015. október 21., 15:08
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Bőrgyógyászati kezelés
Tisztelt Doktornő! Voltam bőrgyógyásznál (akit azóta nem érek el) , aki acne vulgaris diagnózist állított fel az arcomon található acneiform...
Pattanások
Kedves Dr.nő/Dr.úr. Több éve küzdök pattanásokkal,sokszor voltam bőrgyógyásznál,semmilyen kenőcs,krém nem használt,most eljutottam odáig hogy...
Az antibiotikum kúrát kötelező...
16 éves korom óta harcolok a gyulladásos pattanások ellen. Túl vagyok 5 sztk- borgyogyaszon, 2 magán bőrgyógyász és egy harmadik magán amit már a...
Serdülőkori aknék
Tisztelt Doktornő! Serdülő fiam arca nagyon csúnya, gyulladt pattanásos. Csak szteroid tartalmú gyógyszerekkel lehet ezeket visszamaradó hegek...
Mi lehet ez?
Kedves Dr. Bodnár Edina! 21 éves férfi vagyok, régóta küzdök pattanásokkal. Minden télen kinyomhatatlan piros duzzanat (leleten nodula) jelenik...