Az antibiotikum kúrát kötelező abbahagyni egy idő után?

16 éves korom óta harcolok a gyulladásos pattanások ellen. Túl vagyok 5 sztk- borgyogyaszon, 2 magán bőrgyógyász és egy harmadik magán amit már a munkahelyem biztosít. Eddig csak egy magán doktorom tudta megoldani a problémám a doxycyclin nevű gyogyszerrel. 2-3 hete hagytam abba és 40 napig szedtem a 2dobozx20as gyogyszert (tehát minden nap 1.) Megvolt már a kovetkezo idopontom is de munkavaltas és anyagi hiányok miatt nem tudtam kifizetni 12ezerftos orvost hogy felírjon egy 1000 forintos antibiotikumot. Most éppen a medicovertől jovok ahol annyira elkeseritett az orvos hogy ugy erzem csak kiserleteznek rajtam. Így hát a kerdesem a kovetkezo: tenyleg felkellett irnia a testemre egy akneroxid nevu 5% gel gyogyszert a medicoveres dokinak ha amugy az elozo maganorvosom aki felirta a Doxycylint tudta h csak belsoleg lehet megoldani a problemat? Tenyleg kenegessem a pattanasaim holott tudom (hisz ki ismerhetné jobban a boromet mint en) hogy ujra es ujra elojonnek a pattanasok? Es vegul... lehetseges hogy ha hatasos a doxy akkor felirt volna még az elozo doki ilyet, vagy felirt volna még 1 dobozt es mondta volna hogy állj? Aztan várjuk meg mig ujra elojonnek? Mert igenis elojottek ujra persze. Roaccutanrol tudjuk nyilvan hogy mennyire karos, rengeteg mellekhatasa volt kicsinalt. Elozo dokim mondta h nagyon szamitott a súly. Es igaza volt mert most vagyok akkora sulyban h birjam a kurat. A doxynal en voltam a legboldogabb ember a vilagon. Most kenegethetem magam mint egy hulye. Aztan raakar venni a tetraciclyn wolfra kenegetes utan h majd azt a ritka eroset szedjem.

Dr. Bodnár Edina válasza Acne témában

A doxycyclinből szedhetett volna még legalább 1 hónapi adagot. A Tetracyclin Wolf ugyanolyan hatásos, mint a doxycyclin volt, ne féljen tőle. Én a szisztémás antibiotikum mellé lokálisan Effezel gélt adnék.

Kérdés: 2019. december 17., 19:25 ;Megválaszolva: 2019. december 31., 17:09
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Bőrgyógyászati kezelés
Tisztelt Doktornő! Voltam bőrgyógyásznál (akit azóta nem érek el) , aki acne vulgaris diagnózist állított fel az arcomon található acneiform...
Pattanások
Kedves Dr.nő/Dr.úr. Több éve küzdök pattanásokkal,sokszor voltam bőrgyógyásznál,semmilyen kenőcs,krém nem használt,most eljutottam odáig hogy...
Serdülőkori aknék
Tisztelt Doktornő! Serdülő fiam arca nagyon csúnya, gyulladt pattanásos. Csak szteroid tartalmú gyógyszerekkel lehet ezeket visszamaradó hegek...
Mi lehet ez?
Kedves Dr. Bodnár Edina! 21 éves férfi vagyok, régóta küzdök pattanásokkal. Minden télen kinyomhatatlan piros duzzanat (leleten nodula) jelenik...
Mit tudna javasolni közel 8 éven át...
Már 16 éves korom óta szenvedek ebben az aknés, pattanásos, gyulladásos életben. Nagyon sok mindent kipróbáltam: Roaccutan (nagyon kiszáradt a...