• Az antibiotikum kúrát kötelező abbahagyni egy idő után?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        16 éves korom óta harcolok a gyulladásos pattanások ellen. Túl vagyok 5 sztk- borgyogyaszon, 2 magán bőrgyógyász és egy harmadik magán amit már a munkahelyem biztosít. Eddig csak egy magán doktorom tudta megoldani a problémám a doxycyclin nevű gyogyszerrel. 2-3 hete hagytam abba és 40 napig szedtem a 2dobozx20as gyogyszert(tehát minden nap 1.) Megvolt már a kovetkezo idopontom is de munkavaltas és anyagi hiányok miatt nem tudtam kifizetni 12ezerftos orvost hogy felírjon egy 1000 forintos antibiotikumot. Most éppen a medicovertől jovok ahol annyira elkeseritett az orvos hogy ugy erzem csak kiserleteznek rajtam. Így hát a kerdesem a kovetkezo: tenyleg felkellett irnia a testemre egy akneroxid nevu 5% gel gyogyszert a medicoveres dokinak ha amugy az elozo maganorvosom aki felirta a Doxycylint tudta h csak belsoleg lehet megoldani a problemat? Tenyleg kenegessem a pattanasaim holott tudom( hisz ki ismerhetné jobban a boromet mint en) hogy ujra es ujra elojonnek a pattanasok? Es vegul... lehetseges hogy ha hatasos a doxy akkor felirt volna még az elozo doki ilyet, vagy felirt volna még 1 dobozt es mondta volna hogy állj? Aztan várjuk meg mig ujra elojonnek? Mert igenis elojottek ujra persze. Roaccutanrol tudjuk nyilvan hogy mennyire karos, rengeteg mellekhatasa volt kicsinalt. Elozo dokim mondta h nagyon szamitott a súly. Es igaza volt mert most vagyok akkora sulyban h birjam a kurat. A doxynal en voltam a legboldogabb ember a vilagon. Most kenegethetem magam mint egy hulye. Aztan raakar venni a tetraciclyn wolfra kenegetes utan h majd azt a ritka eroset szedjem.

        Dr. Bodnár Edina válasza a Acne témában

        A doxycyclinből szedhetett volna még legalább 1 hónapi adagot. A Tetracyclin Wolf ugyanolyan hatásos, mint a doxycyclin volt, ne féljen tőle. Én a szisztémás antibiotikum mellé lokálisan Effezel gélt adnék.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2019. december 17., 19:25; Megválaszolva: 2019. december 31., 17:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: